Personale

Postul pe termen scurt e benefic pentru sănătate.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că perioadele scurte de post pot aduce beneficii sănătăţii. Postul este bun şi pentru  persoanele supraponderale, cu condiţia ca acestea să fie  supravegheate de medici.

Cunoscutul jurnalist britanic de la BBC, Michael Mosley, care realizează emisiuni despre cum poţi să trăieşti mai mult prin diverse reţete, a realizat un experiment al cărui personaj principal eeste chiar el. Jurnalistul ţine post două zile pe săptămână.

Chiar dacă înainte era de părere că postul este un lucru neplăcut, care nu avea beneficii pe termen lung, Mosley a acceptat să facă experimentul cu postul. Era sigur că nu-i va plăcea deloc, mărturiseşte jurnalistul pentru BBC Online.

Două zile de post pe săptămână

Michael Mosley arată că restricţiile calorice, care  înseamnă să mănânci bine dar nu mult, au fost singurele  experimentele care au dat roade la şoareci şi maimuţe, începând cu 1930.

Jurnalistul a urmat dieta prin care ţinea post două zile pe săptămână timp de o lună şi jumătate. În această perioadă, analizele sale au arătat o îmbunătăţire a indicatorilor sângelui, dar şi a glucozei şi a colesterolului.

Jurnalistul îi sfătuieşte pe cei care vor să ţină post pe perioade scurte să consulte un medic. Acest lucru devine obligatoriu în cazul diabeticilor şi persoanelor gravide.

Ziua de Post Alternativă

Faptul că postul pe termen scurt este bun pentru sănătate a fost confirmat şi de profesorii americani care au studiat fenomenul.

Oamenii de ştiinţă au inclus în cercetările lor o parte  denumită Ziua de Post Alternativă- zi în care poţi mânca orice. După această zi urmează o altă zi în care mănânci mai puţin de 600 de calorii.

Krista Warady, profesor la Universitatea Illinois, Chicago, a supravegheat două grupuri de oameni care ţineau post. „Am observat că nu există niciun risc pentru persoanele cu probleme cardiovasculare care ţin post şi care mânâncă mai puţin. În restul zilelor, aceste persoane pot consuma atât mâncăruri grase, cât şi mâncăruri mai uşoare, pentru că nu se ntâmplă nimic cu starea lor de sănptate”, a declarat Krista Warady.sursa

Din propie experienta pot sa spun ca face foarte bine postul in primul rand spiritual,te apropie de Dumnezeu si dupa cum se observa si medical..

3 Comments

 • Mihai

  De aceeaşi părere sunt şi eu. Scopul postului este acela de a purifica organismul. Altfel nu înţeleg cum ai putea să te apropii mai mult de Dumnezeu prin post, doar mâncând legume şi fructe.

  Reply
 • silver account

  “Întru luminările sfinţilor Tăi cum voi intra eu, nevrednicul? Că de voi cuteza să intru împreună în cămară, haina mă vădeşte, că nu este de nuntă, şi legat mă vor scoate îngerii afară. Curăţeşte-mi, Doamne, spurcăciunea sufletului meu şi mă mântuieşte, ca un iubitor de oameni“.

  Reply
 • gold price

  „Îi îndemnăm pe creştini să se ierte unii pe alţii, să ţină post cei care pot să ţină, să pună accent pe postul sufletsc pentru că fără el, postul trupesc este incomplet. Iar apoi să se elibereze de păcate şi să-l primească pe Mântuitorul Iisus Hristos.”, a spus părintele Gheorghe Şebu, de la Biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” din Sibiu.

  Reply

Leave a Reply