Povestea copilului cu ceas

Sotia stia ca imi doresc mai mult decat orice un ceas de mana, dar de cate ori imi cumparam ceva pentru mine, ma consideram multa vreme vinovat fata de ei. Asa se intampla cand salariul este mic, cosul zilnic foarte piperat, iar facturile si chiria dau salariul in foc.
Ea continua sa ma interogheze in fata copilului:

-Ce preferi? Ceasuri barbati cu bratara sau pe cele care au curea?
I-am raspuns exasperat ca imi plac ceasuri de mana care au curea din piele, fiindca schimbi cureaua si lumea crede ca ti-ai luat altul nou. Eram catranit de situatie, dar ea nu intelegea. Oricat ne straduiam, nu reuseam sa iesim din impas financiar si in timp ce unii aveau bani pusi bine pentru mobila, masina sau electrocasnicele care urmau sa se strice (sunt si unii care le inlocuiesc periodic, fiindca se satura de ele si vor altele mai performante), noi nu ne permiteam un ceas!

Au trecut trei zile de la discutia pe tema ceasurilor, cand sotia mi-a inmanat un pachetel frumos. Era cadoul de ziua mea. L-am desfacut cu emotie si am descoperit in el ceasul la care visam. Era o bijuterie eleganta. Am citit caracteristicile si m-am speriat. Daca daduse pe el o avere sau il luase in rate?

Ceas barbatesc Lorus RS971BX9,
-curea din piele fina, neagra
-mecanism:quartz
-rezistenta mare la apa
-carcasa rotunda din alama argintie
-afisaj complet: data, ora, minutele si secundele
-Intre noi nu-si au loc secretele, mi-a spus zambind sotia! De obicei nu se spune valoarea unui cadou, dar iti citesc ingrijorarea pe fata. Tu meriti tot ce am fiindca m-ai facut mama si iti iubesti familia cu toata daruirea, dar ceasul a costat 192 de lei!

Priveam la minunea argintie de la mana mea si mi se parea ca viata este la fel de frumoasa ca o zana. Peste o saptamana era ziua copilului si i-am surprins privirea pofticioasa care ceasul meu de mana, asa ca mi-am luat sotia de brat si ne-am dus in dormitorul nostru sa o intreb daca in magazinul acela minunat de ceasuri are si produse pentru copii.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *