Pozitionarea in motoarele de cautare are un impact direct asupra traficului.

O instalare de wordpress vine pregatită pentru motoarele de căutare. Funcțiile și trăsăturile scriptului ghidează motoarele de căutare prin articole, pagini și categorii pentru a ajuta la indexarea corectă a site-ului și adunarea informațiilor de care au nevoie pentru a include site-ul vostru în baza de date.

Obtinerea unei clasificari de top in motoarele de cautare este o sarcina dificila pentru cele mai multe companii.Daca deti o afacere care are si un sait si vrei clienti atunci se poate rezolva cu o firma care sa se ocupe de partea de optimizare a saitului.Promovarea online prin intermediul SEO are ca scop cresterea traficului catre site-ul dumneavoastra imbunatatind pozitia site-ului in rezultatele motorului de cautare (Google). Sarcina de a aduce un website in primele rezultate ale unui motor de cautare nu este insa un lucru usor.

Cel mai important e ca aceasta optimizare urca global site-ul  in cautarile pe motoare de cautare pentru un numar de peste 100 de termeni de cautare . In aceasta faza sunt necesare, dar nu importante si obligatorii definirea de cuvinte cheie. Din experienta putem spune ca doar prin SEO se poate ajunge in top 10 Google pentru expresii cautate de mai putin de 20.000 de ori / luna. Puteti verifica oricate expresii ( numarul de cautari lunare) pe pagina Google adwords.

Pe o piata cu tot mai multe produse / servicii va exista o cerere si pentru cel mai obscur produs . Google a observat tendinta utilizatorilor sai (99% din utilizatorii internetului) de a cauta din ce in ce mai mult expresii de 3…6 cuvinte.E si logic sa se intample asta.  Ce relevanta are sa cauti cuvinte singulare gen : hotel, foraje, parfumuri, etc cand de fapt pe tine te intereseaza un “Hotel ieftin in Bucuresti” , “foraje de apa potabila” , “magazin de parfumuri online” , etc.  Aici se va vedea importanta SEO onsite ( care creste global site-ul) si tot mai mica importanta a SEM ( care creste individual  site-ul,  pt fiecare expresie in parte) . Sa nu uitam ca titlurile articolelor scrise pe blogul site-ului e bine sa fie din 3 pana la 6 cuvinte.

Google si multe alte motoare de cautare afiseaza 10 rezultate pe pagina. Optimizare site pentru ca multi oameni nu vor cauta in mai mult de cateva pagini inainte de a renunta sau a-si rafina cautarea. De aceea, pozitionarea in motoarele de cautare este un aspect vital pentru tacticile de marketing pentru ca trebuie sa fiti prezent in primele 20 de rezultate pentru a avea o sansa realista de a atrage trafic semnificativ din motoarele de cautare. Cu cat mai inalta pozitia in motoarele de cautare, cu atat mai mult trafic veti atrage. 60% din toate cautarile isi gasesc site-ul care-l cauta in primele trei rezultate de pe prima pagina. Pentru a asigura cat mai mult trafic posibil, site-ul dumneavoastra trebuie sa se pozitioneze in aceste prime trei listari.

 

2 thoughts on “Pozitionarea in motoarele de cautare are un impact direct asupra traficului.

  1. Interesant, de obicei titlul articolelor mele este format dintr-un singur cuvant… Banuiesc ca aici era hiba de am asa putini vizitatori.

Comments are closed.