Primele impresii

Primele impresii despre ubuntu sunt foarte bune spre excelente.Pot sa spun ca acum regret perioada in care vedeam cum unii se bucura deja de acest sistem de operare si eu asteptam sa cada de undeva ideea ca trebuie sa instalez si eu.In acest moment calculatorul meu ruleaza exclusiv pe ubuntu.Cand lam instalat nu am bifat optiunea sa ruleze paralel cu xp ci direct sa se incarce.Nu regret deloc alegerea facuta.Sunt foarte multumit.Daca nu ar fi fost posibila pirateria vreodata daca nu toti,aproape toti eram nevoiti sa sa folosim linux.

Programele se intaleaza foarte bine si extrem de usor.Pidgin e bestial se foloseste pentru mesagerie instant.Se poate importa contactele din YM.Am scapat si de problema instalari unu antivirus.Nu trebuie sa fac defragmentare la calculator.Ruleaza foarte usor.Ruleaza mai bine decat un windows xp.

Isomaster – lucreaza cu fisiere imagine (iso, nrg, cue, bin)
Audacity – prelucrare fisiere audio (wav, mp3)
Openshot – prelucrare video
Pidgin – mesagerie instant
Cheese – pentru webcam
Mobile Media Converter – converter media

5 thoughts on “Primele impresii

  1. Nu uita si de VLC…functioneaza perfect pe Ubuntu si poti deschide multe tipuri de fisiere cu el, iar..daca vrei jocuri…wine e aproape perfect.

  2. Cu wine poti instala multe programe de pe windows. Eu foloseam Wine pentru Microsoft Office [aveam nevie la scoala, nu puteam folosi OpenOffice], pentru Photoshop si Dreamwaver 🙂

Comments are closed.