Personale

Profitabil

Telefoanele mobile ar putea reprezenta un domeniu profitabil pentru orice companie, dat fiind faptul ca piata PC-urilor merge in jos. Chiar si pe acest segment Allview creste, cu toate ca marile companii din domeniu au inregistrat scaderi istorice.
Desi AllWinner nu a oferit niciun fel de detaliu referitor la plaja vitezei de tact si nici la solutia grafica utilizata, am aflat totusi ca noul chipset va intra pe piata in 2013, iar in 2014 vom vedea si primele device-uri care vor rula pe AllWinner A80.
La fel de probabil compania Allview ar putea sa fie prima care sa propuna smartphone-uri si tablete aduse sub brand local si care vor beneficia de tehnologia octa-core a AllWinner.
Popularitatea crescanda a smartphone-urilor si a tabletelor face ca acest segment sa devina „cetatea” dorita a multor companii care se invart in sfera tehnologiei.
“Românii vor un telefon cu un display cât mai mare, să fie dotat cu o cameră foto performantă, să aibă un procesor puternic, memorie internă generoasă şi un aspect modern. Un interes crescut din partea clienţilor a fost către funcţia care le permite filmarea HD”, a declarat Mihai Pătraşcu CEO-ul magazinului online evoMAG.
Ce se întâmplă cu aşa zisele produse româneşti? Mulţi clienţi nu ştiu că produsele cumpărate de la brandurile româneşti sunt practic achiziţionate din China la preţuri cu mult mai mici în comparaţie cu cele practicate, iar singurul lucru autohton este brandul. Nu există fabrici care să producă tehnologie sau ingineri care să inoveze în acest segment şi să putem vedea un produs gândit 100% în România.

Dar, cu toate acestea, produsele vândute sub branduri româneşti câştigă teren în preferinţele utilizatorilor.
Dacă în 2012 producătorii estimau că vor comercializa în România, lucrurile se schimbă de la an la iar piaţa este destul de imprevizibilă. Gadget-urile româneşti au ajuns la o pondere de 20% din vânzările de tablete şi smartphone-uri, spre exemplu, datorită preţului accesibil, şi al produselor din ce în ce mai bune, comparabile chiar cu cele ale producătorilor consacraţi la nivel mondial.

4 Comments

 • Yamasha

  Pai lucrul asta nu se intampla si cu firmele din afara? Nu toate se fac in China?

  Reply
 • Domnul Costel

  Dar despre telefoanele AllView ce putem spune? Nu sunt gandite de ai nostri?

  Reply
 • Nicorici Alin

  Nu stiu ce sa spun, firmele din Romania nu fac nimic 100% romanesc. Toate importa, importa si ansambleaza. Da domeniul e de viitor, dar in Romania nu. Facem prea mult import chiar si la branduri de proasta calitate.

  Reply
 • Erpelz

  Si Samsung, Apple si multi altii isi fac telefoanele in China, nu doar romanii.

  Reply

Leave a Reply