Comunicate de presa

Protectia muncii – o componenta importanta pentru buna functionare a firmei

Protectia muncii este prima masura pe care o puteti lua in cadrul firmei pentru a a preintampina incidente sau chiar accidente nedorite, astfel eliminand eventualitatea unor disfunctionalitati in cadrul firmei si potentiale amenzi.

Ce inseamna SSM?

SSM  este acronimul de la siguranta si sanatate in munca si are prim scop preintampinarea accidentarilor al locul de munca. Aceasta se face printr-un set de masuri siguranta, prin instructajul personalului si inclusiv prin verificarea starii de sanatate a angajatilor si asigurarea unor conditii de munca optime.

In ce consta activitatea unei firme de SSM?

O firma de SSM prin activitatea sa planifica si asista clientul – firma beneficiara – sa implementeze masuri de protectie in prevenirea accidentelor de munca, dar si sa aiba un plan de masuri in cazul in care apar accidentari la locul de munca ( si de fapt, inclusiv pe traseul angajatului de acasa la munca si retur).

O mare partea activitatii unei firme de SSM consta in preintampinarea incindentelor, iar instruirea salariatilor este principalul instrument.  Fiecare salariat trebuie sa cunoasca conditiile in care trebuie sa munceasca optim pentru a evita situatii nedorite.

Astfel, spre exemplu, o firma SSM recomanda ca salariatii sa poarte  pe durata orelor de munca echipamente adecvate si sa urmeze proceduri specifice, mai ales daca este un domeniu de risc.

De ce trebuie ca instructajul SSM sa fie efectuat de catre o firma SSM?

In primul, personalul unei firme SSM este specializat in siguranta si securitatea in munca, aceasta cunoscand toate normativele in vigoare privind protectia muncii. Astfel,  un expert SSM stie sa evalueze, consilieze si sa asiste  clientul sa implementeze cele mai bune masuri pentru siguranta angajatilor.

Ce masuri trebuie sa ia beneficiarul pentru siguranta angajatilor?

Angajatorul trebui sa se conformeze si sa asigure personalului controalele de medicina muncii, periodic, potrivit legislatiei in vigoare. De asemenea, instructajul pentru protectia muncii se va efectua cu regularitatea adecvata postului ocupat.

Pot exista inclusiv recomandari catre client pentru adaptarea locului de munca potrivit unui post specific de munca sau a unei situatii aparte de sanatate a angajatului.

Preventia este cea mai buna masura pe care o companie o poate lua impotriva accidentarilor la locul de munca. Asadar SSM e obligatoriu legal si moral

No Comments Found

Leave a Reply