Raspberry Pi

Raspberry Pi este un dispozitiv care ar putea rămâne în istorie drept cel mai ieftin calculator din lume, preţul lui fiind estimat undeva între 20 şi 26 de euro, scrie Daily Mail.Micul computer este capabil să ruleze programe, fişiere şi jocuri la fel ca orice calculator, fără să fie mai mare decât un card.

„Raspberry Pi este un computer de mărimea unui card care se conectează la un televizor şi la tastatură. Este capabil să ruleze şi videouri la o definiţie foarte bună. Am vrea să vedem cum ajunge să fie folosit de către copiii din toată lumea pentru a învăţa programare”, a explicat unul dintre producătorii dispozitivului.Primele 10 prototipuri au fost vândute pe eBay, licitaţiile ridicând preţul chiar la 2.400 de euro.

Calculatorul arată rudimentar şi aduce mult cu primele dispozitive construite de Steve Jobs şi Steve Wozniak, fondatorii Apple. Prototipul va fi finisat şi va arăta aproximativ ca un stick USB. Producătorii spre ca invenţia lor, care va rula sistemul de operare Linux, să revoluţioneze domeniul calculatoarelor.

5 thoughts on “Raspberry Pi

  1. O da, hai ca asta-i buna. In primul rand mie unu imi suna a calculator portabil mai mult, avand in vedere ca iei acel stick cu tine peste tot, conteaza sa mai ai tastatura si televizor care sa suporte.

  2. am avut si eu un hc2000 care practic consta intr-o placa de baza ce avea toata componentele necesare, conectata la o tastatura.. din `90 pana azi miniaturizarea a fost dusa la extrem, asa ca nu mi se pare cine stie ce.. va dati seama ca ala nu e calculator in sensul adevarat al cuvantului, e mult mai slab ca un smartphone

Comments are closed.