articole

Realizati o sortare selectiva corecta

Pentru cei care doresc sa faca sortare si reciclare, magazinul online Sanito.ro vine in ajutor, oferind cosuri de gunoi speciale, precum si  eurocontainere si pubele la preturi exceptionale. Pentru a deveni un profesionist in sortare fara nicio eroare, iata cateva sfaturi utile.

Pentru o sortare complet eficienta, exista cativa pasi ce trebuie facuti:

Ambalajul mixt trebuie separat si aruncat in cosuri gunoi de reciclare. De exemplu, trebuie sa eliminati tot plasticul din cutiile de cereale din carton. Puteti face acelasi lucru pentru pachetele cu prajituri si pentru toate ambalajele mixte. Trebuie sa indepartati folia de plastic care inconjoara ziarele. Aceasta folie este subtire si usor de reciclat.

Ambalajele trebuie golite inainte de a fi aruncate. Daca pachetele sunt pline de mancare, ar trebui aruncate in cosul de gunoi obisnuit.

Capacele recipientelor de sticla trebuie indepartate. Recipientul de sticla trebuie sa contina doar sticla si nimic altceva.

Exista, de asemenea, gesturi care nu ar trebui sa fie facute pentru a nu interfera cu sortarea:

Nu rupeti hartiile in bucati. Daca piesele sunt prea mici, pot scapa de lantul de sortare. Cel mai bun lucru este sa aruncati hartiile fara sa le rupeti.

Nu indesati ambalajul unul in altul. Deseuri precum hartie carbonica, celofan, pungi de plastic, vase de iaurt si cutii din plastic nu trebuie aruncate in cosul de gunoi pentru hartie.

Nu aruncati vasele si sticlele de parfum in recipientul de sticla, deoarece au o compozitie chimica speciala si nu se pot topi la aceeasi temperatura cu sticlele si borcanele obisnuite.

Daca aveti indoieli cu privire la reciclare, puteti arunca deseurile in cosul obisnuit.

Acele cosuri colectare selectiva au multe semne distinctive. Unul dintre cele mai utilizate, insa, este codul de culoare pentru a identifica rapid compartimentele in care aruncati gunoiul. De la inventarea lor de catre prefectul Eugene Poubelle in 1884, cosurile de gunoi au suferit multe schimbari. Din ce in ce mai eficiente, acum se disting in diferite moduri: container mic sau mare, cu pictograme, culori, „inteligente” datorita senzorilor de nivel, sau chiar specifice pentru utilizari particulare (fast-food, deseuri speciale etc.).

Fie ca sunt rotunde, dreptunghiulare, culori diferite sau transparente, cosurile de gunoi raspund tuturor nevoilor de colectare a deseurilor.

Iata si cateva exemple de cosuri de colectare selectiva:

1.Trelleborg A sunt cosuri modulare pentru colectare selectiva din otel

inoxidabil. Acestea sunt containere de reciclare modulare, echipate cu pubele interioare de gunoi din metal pentru curatare si manipulare usoara. Trelleborg A este realizat la exterior din otel inoxidabil de inalta calitate si se poate personaliza cu autocolante colorate pentru o separare eficienta a deseurilor. Acest model poate fi realizat, de asemenea, din metal ultra rezistent in diferite culori. Poate fi adus clientilor la comanda.

  1. Nykoping B Cosuri modulare pentru reciclare cu design elegant din metal. Versiunea colorata a modelului Nykoping A, acest model se potriveste perfect in orice birou, scoala, institutie publica, spatii comerciale sau zona urbana. Potrivit atat pentru uz interior si exterior. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru o separare usoara a deseurilor.

Dimensiuni: (3×50/60L): 90 x 30 x 61 cm. Materialul este metal ultrarezistent. Culorile si inscriptionarile pot fi personalizate.

Pentru mai multe modele, va asteptam pe site-ul Sanito.ro.

 

 

No Comments Found

Leave a Reply