Sa schimbat roata

Asa ceva se intampla foarte rar probabil la 100 de ani odata oficial.Daca dupa 1990 cand am avut libera trecere sa plecam in europa printre altele in afara de munca in Germania ai nostri sau ocupat si cu alte magarii iata ca sa intors roata.Doar odata.Degeaba rad occidentalii de noi si spun ca suntem o natie de hoti. Un neamt ajuns la varsta la care ar trebui sa isi creasca nepotii, a fost prins la furat intr-un magazin din Bucuresti.

Sincer nu ma asteptam la asa ceva.Ce sa inteleg ca o duc si ei destul de greu si sau apcat de chestii din astea urate? Nu,cred totusi ca este un caz izolat si nu vom mai auzi curand de un neamt sa ia ceva de la noi.Noi insa promitem sa ne abtinem cand mergem la ei?

stirea aici.

2 thoughts on “Sa schimbat roata

  1. clar ca fiecare natie are elementele ei…dar cand poti vorbi de un pattern, de o frecventa, atunci se fac diferentieri…adica sunt convins de xmp ca si in germania se mai intampla ca fete de 12 ani sa ramana insarcinate..dar atunci cand la noi e la ordinea zilei, ajungi la niste concluzii 🙂

  2. Scaderea rezervelor ingreuneaza si mai mult restabilirea echilibrului organismului. Temperatura corpului nu se modifica semnificativ odata cu inaintarea in varsta. Pierderea grasimii subcutanate insa ingreuneaza mentinerea constanta a acesteia. De aceea varstnicii poarta frecvent mai multe randuri de haine pentru a mentine o temperatura comfortabila. Varsta scade si capacitatea organismului de a transpira. In consecinta, varstnicii sunt mult mai frecvent expusi la supraincalzie ( hipertermie ) saula scaderi periculoase de temperatura ( hipotermie ). Frecvent varstnicii nu pezinta cresterea temperaturii in caz de infectie. De aceea este extrem de importanta urmarirea celorlalte functii vitale pentru monitorizarea unei infectii. Pe masura imbatranirii, organismul nu mai tolereaza la fel de mult efort. E nevoie de mai mult timp ca pulsul sa creasca in timpul efortului si mai mult timp sa scada dupa incetarea acestuia. Frecventa cardiaca maxima scade si ea. Desi functia pulmonara descreste usor, frecventa pulmonara nu se modifica odata cu varsta. O persoana foarte in varsta ar trebui sa fie capabila sa respire fara efort in conditii normale. Multe persoane varstnice se simt ametite daca se ridica brusc de jos. Aceasta situatie apare datorita scaderii rapide a presiunii sanguine si poarta denumirea de hipotensiune ortostatica.

Comments are closed.