Saillingul in tendinte

Saillingul intoarce roata timpului cu multe secole. Pe apa turcoaz plutesc yachturi elegante de parca toate celelalte mijloace de transport ar fi disparut. In vremea corabiilor, marile si oceanele lumii erau populate, cum sunt strazile acum. Pana in Statele Unite sau America de Sud europenii faceau luni de zile si se confruntau cu furtuni, epidemii, incendii ale vaselor.
Excursii Sailing Grecia sunt in tendinte pentru a evoca vremurile de atunci. Este o forma de a ne indeparta de lumea virtuala si de a ne face sa traim experiente pe viu. De la o insula la alta inveti ca supravietuirea depinde de colaborare si peisajele de vis merita toate eforturile si toti banii din lume. Departe de ochii nostri se ascunde adesea atata frumusete, incat merita sa mergem pana la capatul lumii sa o vedem. De pilda Grecia: are sute de insule si 80 % din teritoriul ei este acoperit de dealuri si munti.
Cum este gandita experienta de initiere in navigatie? Echipajele alcatuite din 8 persoane au sarcina de a conduce yachtul de la o insula la alta, de a curata puntea, de a ridica panzele si de a trece si pe la bucatarie pentru a gati mancarea si a-i hrani pe coechipieri. Totul se face prin rotatie, fiindca membrii sunt egali intre ei si trebuie sa invete sa faca de toate.
Insulele grecesti sunt Raiuri pe pamant! Casele albe si albastre se intind palcuri pe malul apei turcoaz, iar strazile, gradinile si balcoanele sunt pline de flori roz, galbene, rosii si violet. Nicaieri nu am vazut mai multe flori ca aici. Grecii parca stiu ca turistii vin sa le admire gradinile.

Saillingul este in tendinte fiindca ne deconecteaza si presupune experiente inedite. Una dintre ele este dormitul in cabina, in timp ce patul este leganat permanent de valuri. Sa dormi pe apa, iar apa sa te legene si sa iti cante la ureche este magnific!
Cu 390 de euro te poti inscrie la acest curs de navigatie si disciplinare si poti admira o cantitate uriasa de frumusete.
Sigur ca se poate cobori seara o ora-doua la tavernele grecesti unde muzica greceasca suna dumnezeieste si grecii sparg farfurii sa le aduca cioburile noroc. Te poti prinde in febra aceea si poti sparge si tu farfurii sa iti transformi frustrarile in cioburi.
Imi plac agentiile de turism care nu te duc pe cai batatorite in excursii trase la indigo dupa ofertele altei agentii. Pe site-ul lor am vazut excursii in care se fac cursuri traditionale de gatit specific locului vizitat si in cazul nostru, de navigatie.
Ei isi conduc turistii in Tara de Foc, la Polul Nord, aproape de Aurora Boreala, in mijlocul coloniilor de pinguini, pe Everest si in desertul Sahara de la tinutul stancos la cel nisipos. Tot datorita lor am mers pe o camila si am mancat la masa berberilor, am dormit in corturile lor traditionale si le-am admirat castelele din lut si din nisip.
Oxigentour.ro ne deschide filele unei lumi fascinate prin excursii tentante al caror pret poate fi achitat si in rate.
Agentia romaneasca ia ca model cele mai noi tendinte manifestate de catre agentiile din afara si ni le daruieste noua, romanilor..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *