Comunicat de presa Comunicate de presa Personale

Sanito.ro sustine colectarea selectiva

Poate nu stiati, dar o persoana produce de cateva sute de ori mai mult gunoi decat greutatea sa, pe tot parcursul vietii. Daca ne uitam la stiri sau citim informatiile din mass media vom intelege ce se intampla ce se intampla in lume in ceea ce priveste neglijenta omului, precum si risipa. De asemenea, cred ca mai stim cu totii ca resursele planetei sunt pe sfarsite si va veni o vreme cand nu vom mai avea cum sa le obtinem.

Reciclarea nu este ceva la moda, asa cum cred unii. Este o actiune, care porneste de la o problema pe care trebuie sa o constientizam cu totii pentru a o rezolva, de la persoane fizice si companii. Impactul pe care il au deseurile asupra sanatatii si asupra mediului este foarte mare.

Atunci cand deseurile se amesteca in cosul de gunoi si sunt distruse prin ardere, aerul va fi imbacsit cu multe substante poluante si periculoase. O mare parte din aceste deseuri ar putea fi transformate in alte obiecte utile, reducand astfel gradul de poluare si permitand regenerarea resurselor naturale. Deci, daca am fi constienti cu totii cat de serioasa este aceasta problema, am putea realiza importanta reciclarii si de ce este bine ca unele lucruri sa fie reutilizate intr-o noua forma.

Pe de alta parte, companiile, care sunt cei mai mari producatori de deseuri, ar trebui sa introduca reciclarea in regulile lor de functionare. Cea mai importanta etapa este aruncarea deseurilor in cosuri colectare selectiva organizate dupa culoare, potrivite pentru acest proces. Dupa aceea, trebuie luate alte masuri, la nivel de management, pentru a reduce consumul excesiv de hartie, baterii, plastic si altele sunt absolut necesare.

Conform legislatiei din tara noastra, culorile cosului de reciclare sunt urmatoarele:

– Galben pentru deseuri de plastic si metal;

– Albastru pentru deseuri de hartie si carton;

– Verde / alb pentru sticla colorata si transparenta;

– Maro pentru deseuri biodegradabile.

Cum putem recicla usor si eficient, folosind cosuri gunoi pentru colectare selectiva?

Magazinul sanito.ro ofera, pe langa cosurile de colectare selectiva, si eurocontainere si pubele, ideale  intregului proces de reciclare. Pe site sunt disponibile foarte multe produse, pentru diverse utilizari si pentru orice spatiu. Cosurile speciale pot fi folosite in mari companii, in scoli si gradinite, in institutii de stat, in spitale, dar si in casele romanilor. Sunt produse fabricate din materiale de mare rezistenta si au un aspect placut.

Ce putem recicla?

– Hartia si cartonul sunt primele materii pe care ar trebui sa le reciclam. Fie ca le refolosim noi in alte scopuri, fie ca le aruncam in cosurile speciale, ideea este sa oprim, pe cat posibil, taierea padurilor din lemnul carora se confectioneaza hartia.

– Metalul din doze de bauturi, conserve si diverse alte recipiente poate fi refolosit. Extragerea resurselor de aluminiu este un proces nociv, costisitor si de mare consum de energie.

– Lemnul ar trebui, de asemenea, introdus pe lista elementelor reciclabile pentru ca acesta poate fi folosit si refolosit.

– Sticla poate fi topita de nenumarate ori si transformata, iar si iar, in sticle, borcane si alte obiecte.

– Plasticul este cel mai nociv material pentru mediu. Nu este biodegradabil si afecteaza direct planeta.  Obiectele din plastic nu se degradeaza decat in cateva sute de ani.

No Comments Found

Leave a Reply