Scapam de cablurile de pe stalpi

Guvernul a aprobat ieri propunerea Ministerului Turismului de a schimba regulile de urbanism. Potrivit noului regulament, toate cablurile si retelele de utilitati de pe domeniul public vor fi montate in subteran si nu suprateran, asa cum se intampla pana acum. In ceea ce priveste montarea cablurilor pe stalpi, aceasta devine interzisa, potrivit unui comunicat al Ministerului de Turism.

Astfel, se interzice montarea supraterana, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicatii, alimentare cu apa, energie electrica, termoficare, transport in comun, automate pentru semnalizare rutiera si altele de aceasta natura.
Montarea echipamentelor se va face subteran sau dupa caz, in incinte sau in nisele constructiilor, cu acordul proprietarilor incintelor respective. Totodata, retelele edilitare amplasate subteran vor fi semnalate prin markeri corespunzatori.sursa

7 thoughts on “Scapam de cablurile de pe stalpi

  1. Ideea e cam veche , asta de cand U.E ne-a spus , sa terminam odata cu cablurile pe stalpi.In Ploiesti de ex. sunt zone unde cred ca sunt noduri de cabluri , ce depasesc 500KG lejer.Iti pica un asemenea sul in cap , esti pa.

    Te Salut!

  2. peste tot in tara sunt probleme cu stalpii care stau sa cada sub greutatea fibrei

Comments are closed.