Internet

Sculptura manuala

De curand am fost intr-un loc special pentru mine, un loc unde de fiecare data cand simt nevoia sa evadez putin din rutina zilnic si imi doresc sa respir aer curat, sa imi incarc bateriile ajung de fiecare data, si tot de fiecare data plec de aici complet refacuta.

Lacasul acesta de cult, cum il numesc eu, este la doar cativa zeci de km distanta de oras, intr-un loc retras, in mijlocul naturii, iar oamenii care traiesc aici sunt cu totul deosebiti, niste oameni calzi si primitori care te asculta, te sfatuiesc fara a te judeca.
Stand de vorba cu duhovnicul meu, o persoana draga care m-a ajutat de foarte multe ori atunci cand viata m-a pus la incercare, dar si atunci cand am avut de luat anumite decizii, l-am intrebat de mobilierul bisricesc ce se afla inauntrul bisericii.

Asa am aflat ca intreg mobilierul este o sculptura manuala, iar cei care l-au realizat se ocupa numai de mobiler de cult, sculpteaza mobilier pentru biserici si manastiri, ba mai mult il si reconditioneaza.
Am fost intotdeauna fascinata de mobilierul din interiorul acestei manastiri,de fiecare data cand paseam catre iconostas ma intrebam oare cine a creat aceasta opera.

Sculptura era un deosebita, se vedea diferenta dintre aceste opere de arta si una clasica, simplista.
Tot mobilierul in interior este sculptat manual de niste oameni fantastici, chiar si racla pentru moastele sfinte este executata manual.

Parintele mi-a spus ca si anumite piese de mobiler reconditionate,spre exemplu strana pentru credinciosi, acestea sunt foarte vechi si dateaza de foarte multe decenii in interiorul bisericii, asa ca cei de aici s-au gandit sa la reconditioneze deoarece valoarea lor istorica va fi una si mai mare.
Am ramas profund uimita de tot ce am descoperit, si cum bateriile mi-au fost incarcate am fugit catre oras, nu inainte de a imi lua ramas bun de la acesti oameni minunati.
.

No Comments Found

Leave a Reply