Server dedicat sau VPS pentru afacerea mea online?

Faptul ca mediul online a devenit o unelta din ce in ce mai utilizata de mediul de afaceri nu mai reprezinta demult o noutate. Daca pana nu demult mediul online era folosit in principal de mediul de afaceri care activa in mediul offline, aceasta tendinta a inceput sa se schimbe in ultima perioada. Astfel, din ce in ce mai multi intreprinzatori apar doar in mediul online, deoarece mediul online prezinta o serie de avantaje spre deosebire de mediul offline. Nu doresc sa prezint in acest articol care sunt avantajele si dezavantajele mediului de afaceri online, motiv pentru care o sa ma reintorc la tema acestui articol.

Dupa cum foarte bine stiti, o afacere in mediul online are nevoie de un site puternic din toate punctele de vedere. Acesta este punctul cheie a afacerii pe care doresti sa o desfasori in mediul online. Din acest motiv vei avea nevoie de o firma specializata care sa se ocupe de constructia site-ului precum si de serviciul de gazduire web. In momentul in care ajungi in situatia de a alege tipul de gazduire web, vei avea parte si de primele dileme. De solutiile pe care le gasesti la aceste dileme va depinde intr-o mare masura si succesul sau insuccesul pe care il vei avea cu respectiva afacere.

Din acest motiv, din punctul meu de vedere, la luarea unor decizii importante este foarte bine sa te consulti cu o firma specializata in acest sens. La serviciile unei firme specializate este indicat sa apelezi in momentul in care trebuie sa alegi tipul de gazduire web, server dedicat online sau un VPS ieftin? In conditiile in care tu nu ai o pregatire foarte ridicata in domeniul gazduirii web, e foarte posibil sa fii tentat sa alegi un VPS ieftin, desigur din dorinta de a avea cheltuieli cat mai mici. Insa, asa cum scriam mai sus, aceasta decizie se poate dovedi fatala pentru afacerea ta, in conditiile in care site-ul pe care il ai are nevoie de un server dedicat pentru a functiona la parametri optimi.

Daca esti posesorul unei afaceri online sau pur si simplu iti doresti un pachet de gazduire web, iti recomand in incheierea acestui articol, firma Megahost.