Comunicate de presa

Servicii funerare Bucuresti

Agentiile care se ocupa cu serviciile funeare din Bucuresti se pot ocupa inclusiv de transportul funerar facut atat cu masini funerare ce sunt autorizate dar transportul se poate face si rapid si interventie si efort facut de client.

Declararea decesului

Un act de deces poate fi eliberat in termenul legal de maxim 3 zile de la data la care se produce decesul.

Acte necesare pentru inregistrarea unui deces, sunt:

 • Certificatul medical care este dovada constatatoare in privinta decesului, fiind considerat si tratat de legislatie ca un document obligatoriu;
 • Actul de identitate al decedatului, acesta fiind si el un document obligatoriu;
 • Livretul militar sau adeverinta de recrutare, dupa cazul, aferent persoanelor care au efectuat obligatiile militare;
 • Certificat de nastere al decedatul, document considerat insa unul optional;
 • Certificat de casatorie al decedatului, ca document optional;
 • I./B.I. al persoanei declarante.

In situatiile cand decesul nu este declarat in termenul prevazut de lege,  intocmirea documentelor privind decesul, respectiv al actului de deces se face numai cu aprobarea data in mod expres de catre reprezentantii Parchetului.

Informatia care este postata in general  pe site-urile agentiilor ce ofera servicii funerare in Bucuresti este preluata si de pe paginile Primariilor din Sectore Bucurestiului. Declararea decesului  poate fi facuta numai la Oficiul Starii Civile ce are sediul pe raza sectorului sau al  orasului unde  a avut loc decesul. Imediat dupa eliberarea certificatul de deces, ofiterii de la Starea Civila pot sa elibereze catre  declarant  o adeverinta de inhumare sau una de incinerare, documentul fiind necesar numai intr-un singur exemplar. Inhumarea precum si incinerarea facuta cetatenilor români care au decedat in strainatate, se poate face in baza adeverintelor de inhumare ori al celor de incinerare ce pot sa fie eliberate la primaria pe raza unde urmeaza inhumarea sau dupa caz, incinerarea.

Acte necesare pentru inhumare/incinerare

Agentiile specializate in acest gen de servicii ofera clientilor atat consultanta cat si sprijin si raspund solicitarilor lor in procesul obtinerii actelor care sunt necesare pentru efectuarea incinerarii sau a inhumarii,  atat in zona  capitalei cat si  in orice alta zona care e limitrofa acesteia.

Documente ce sunt necesare in vederea obtinerii acestor documente:

 • Copie unui certificat constator privind decesul;
 • Autorizatia data de Sanepid;
 • Certificatul de imbalsamare;
 • Adeverinta afrenta inhumarii;
 • Certificat de deces;
 • Contractul ce arata concesionarea locului de veci.

Se ofera in mod firesc si consultanta gratuita persoanelor ce vor sa primeasca informatii despre serviciile funerare din Bucuresti, care sunt necesare la orice inmormantare si celor care vor sa stie mai multe inclusiv in legatura cu costurile pe care le implica.

Decesul persoanelor reprezinta de fapt trecerea lor in nefiinta ceea ce presupune incetarea ireversibil a activitatii cerebrale pe care o au, inclusiv a celei cardiace. Acest detaliu, daca se poate spune asa, este stabilit de catre personal calificat in domeniu, personal care utilizeaza pentru asta, orice mijloace medicale sunt necesare. Ceea ce fac profesionistii angajati de agentiile specializate in astfel de servicii funerare, e sa raspunda la apelul clientului indiferent care este momentul din zi sau din noapte in care sunt solicitati..

No Comments Found

Leave a Reply