Servicii funerare cu frigider mortuar

Firmele de pompe funebre reprezintă prima opțiune a familiei îndurerate în momentul în care află de decesul unei persoane dragi. Asta datorită faptului că un deces presupune multă muncă, umblat după acte, după sicriu, toate cele nesare priveghiului și înmormântării. Și de multe ori ne dorim să ne petrecem timpul rămas cu persoana care ne-a părăsit și pe care, din păcate, nu o vom mai revedea vreodată.

Firmele ce oferă servicii funerare ne sar în ajutor din momentul în care s-a produs decesul și până la momentul înmormântării. Mai exact, din momentul în care ai sunat la o astfel de firmă, în maxim 2 ore se vor deplasa la domiciliul tău pentru a ridica corpul persoanei decedate și pentru a o pregăti pentru înmormântare. Procesul de pregătire presupune spălarea, îmbălsămarea, îmbrăcarea și așezarea în sicriu. Urmează apoi transportul persoanei decedate la capela unde va fi depusă și transportul pe ultimul drum către cimitir.

În plus, firmele de servicii funerare oferă și alte servicii precum lucruri necesare la înmormânatre precum lumânări, batiste, doliu pentru piept și pentru ușă, etc. Un serviciu apare pe care îl oferă firmele de servicii funerare este conservarea corpului decedatului în frigiderul mortuar.
Există 2 situații în care se recomandă folosirea frigiderelor mortuare:

1. Înmormântarea este amânată
Din diverse motive (întârzirea actelor necesare înhumării sau pierderea lor, negăsirea unui loc de veci, etc.) înmormântarea poate fi amânată, iar corpul decedatului trebuie să fie păstrat în condiții optime. Exact pentru acest tip de situații sunt serviciile funerare cu frigidere mortuare. Frigiderul mortual este dotat cu instalații menite să asigure o anumită temperatură pentru prezervarea sau chiar congelarea corpului decedatului. Prezervarea corpului se face pe o perioadă mai scurtă și necesită temperaturi cuprinse între minus 5 și plus 5 grade Celsius, în timp ce congelarea presupune o temperatură cuprinsă între minus 10 și minus 20 de grade Celsius.
Cât timp tu te ocupi de rezolvarea problemelor, specialiștii din cadrul firmei de servicii funerare se vor asigura că decedatul este păstrat la o temperatură optimă, care împiedică degradarea prea rapidă a corpului, care de obicei survine în doar câteva ore de la deces. Însă, chiar și dacă corpul este păstrat în cadrul unui frigider mortuar, acesta se poate degrada dacă este păstrat mai mult de câteva zile – o săptămână și nu a fost îmbălsămat corespunzător.

2. Persoana decedată trebuie transportată în altă localitate sau trebuie repatriată
O altă situație întâlnită este aceea în care o persoană decedează într-un spital și trebuie transportată într-o altă localitate destul de îndepărtată. În sezonul canicular, corpul decedatului necesită condiții speciale pentru a ajunge în siguranță la destinație. În acest sens, se poate folosi un frigider mortuar care asigură o temperatură optimă pentru păstrarea corpului în bună stare.

Frigiderul mortuar trebuie să fie folosit mai ales în condițiile unui transport internațional, în care corpul decedatului trebuie repatriat. Având în vedere că un transport internațional necesită minim o zi de condus, un frigider mortuar este esențial, mai ales în zilele cu temperaturi extrem de ridicate. Tot ce trebuie să faci este să contactezi o firmă de servicii funerare și să stabilești restul detaliilor.

În concluzie, orice firmă de pompe funebre din Bucuresti sau din provincie oferă și servicii de prezervare și conservare a corpului decedatului în frigider mortuare speciale, în condițiile de mai sus, după ce a fost realizată procedura de îmbălsămare a decedatului.