Comunicat de presa

Sfaturi care sa te ajute la alegerea hidroforului

Una dintre cele mai eficiente solutii care vin in rezolvarea problemelor de alimentare cu apa a locuintelor o reprezinta hidroforul.

Acesta a inceput sa fie o preocuparea celor care au inteles cat de important este confortul resimtit in propria locuinta si nu numai.

Inainte de toate, este necesar de mentionat ca hidroforul are mai multe aplicatii, in afara de alimentarea cu apa a locuintelor individuale care nu sunt racordate la o retea de apa. Poate nu stiai, insa din ce in ce mai multi romani gasesc in instalarea acestui sistem o solutie pentru asigurarea necesarului de debit si presiune in locuintele racordate la o retea de apa, dar situate la etaje superioare. Cladirile rezidentiale si spalatoriile auto sunt cele care apeleaza cel mai frecvent la acest mijloc de alimentare cu apa, insa trebuie amintite aici si gospodariile cu gradina sau peluza ce necesita a fi frecvent irigate.

Alegerea corecta a hidroforului

In alcatuirea unui hidrofor intra o electropompa, un vas de hidrofor, un racord antivibrant, un presostat si un manometru. Numarul de consumatori este factorul care dicteaza alegerea marimii rezervolului. La aceasta alegere mai contribuie si frecventa consumului precum si numarul de bari, care influenteaza presiunea apei de pe sistemul de alimentare.

Un hidrofor mai mare reduce numarul de porniri ale sistemului, ceea ce se traduce printr-un consum mai mic de energie. Cu cat hidroforul este mai mic, cu atat va intercepta fiecare consum de apa si se va activa. In mod normal acesta porneste atunci cand rezervorul de apa este pe jumatate plin. Desi vasul de hidrofor se gaseste la mai multe capacitati, cea mai cautata este cea de 24 de litri.

Specialistii site-ului shop-einstal.ro recomanda, pentru o familie cu 4 membri sau mai multi, achizitionarea unui vas de hidrofor de cel putin 50 de litri. In acest fel numarul de porniri si de opriri va fi mai mic, ceea ce inseamna o viata mai lunga a hidroforului. Nu sunt de neglijat nici facturile la energie mai mici, ca urmare a consmului redus de curent electric.

Tot ei sunt cei care incurajeaza achizitionarea vaselor realizate din inox pentru ca asigura durabilitate si rezistenta intregului sistem.

Cu cat motorul electropompei este mai puternic, cu atat adancimea de aspiratie a unui hidrofor este mai mare. Deci adancimea putului este un alt criteriu demn de luat in considerare la alegerea hidrioforului. De exemplu, cele de 9 metri au coloana de aspiratie tot de 9 m care echivaleaza cu distanta de la hidrofor pana la luciul apei.

In cazul alimentarii dintr-un put mai adanc este necesara instalarea unui hidrofor de adancimi mari – cele de 30 de metri sunt mai mult decat eficiente. Daca intentionezi sa consumi apa la irigatii, s-ar putea sa te intereseze un hidrofor cu presiune si debit mare. In orice caz, trebuie sa stii ca in functie de necesitati si de aplicatii alegi si adancimea de aspiratie.

Nu il ultimul rand, specialistii recomanda achizitionarea unui hidrofor performant cu sistem integrat care sa detecteze lipsa apei in put si sa se opreasca in mod automat. De asemenea, este bine sa iei in calcul si eficienta energetica, deci orienteza-te catre hidrofoare care nu consuma multa energie electrica.

.

No Comments Found