Stalpi de iluminat fotovoltaici

stalpi iluminat fotovoltaici

Celulele fotovoltaice sunt cele care produc energia solara fotovoltaica.Aceste celule convertesc lumina soarelui in energie electrica. Acest lucru a dus la inlocuirea bateriilor electrice cu celule fotovoltaice. Inainte se gaseau celule fotovoltaice doar la ceasurile de mana si calculatoarele de buzunar, acum insa se gasesc si stalpi de iluminat fotovoltaici. Aceste tipuri de celule sunt fabricate din materiale semiconductoare.

Stalpii de iluminat fotovoltaici sunt alcatuiti din stalpul de iluminat propriu-zis si panoul solar fotovoltaic.Panourile solare fotovoltaice au o forma plata si pot fi montate cu un unghi si o directie fixa, de regula spre sud, sau mobila, ceea ce inseamna ca va capta lumina solara pe parcursul intregii zile.

De ce alegem stalpi iluminat fotovoltaici?

  • Panoul fotovoltaic poate fi monocristalin sau policristalin. In functie de aceste doua optiuni, viata unui panou poate atinge chiar si douazeci de ani.
  • Bateria nu trebuie intretinuta. Aceasta dispune de multiple protectii, printre care protectia la supraincarcare si protectia la descarcare.Durata de viata a unei baterii este cuprinsa intre 5 si 8 ani fapt ce este extreme de benefic pentru stalpii de iluminat fotovoltaici.
  • Panourile fotovoltaice pot fi controlate. Acestea dispun de controller automat, ceea ce duce la pornirea sau oprirea panourilor in functie de luminozitate si vreme.
  • Corpul de iluminat dispune de lampa tip LED care este mult mai eficienta din punct de vedere economic.
  • In cazul in care sunt de la 3 pana la 5 zile consecutive innorate sau ploioase, stalpii pot produce energie pentru aproximativ 8 ore de iluminat pe zi.

Stalpii de iluminat folovoltaici pe piata

Majoritatea persoanelor considera ca stalpii de iluminat fotovoltaici, desi un real beneficiu economic, prezinta un mare dezavantaj in domeniul design-ului din cauza calitatii de a avea panouri fotovoltaice. Trebuie insa inteles faptul ca stalpii de iluminat fotovoltaici pot avea absolut orice forma, dimensiune si design, ca un stalp de iluminat normal, doar ca vor avea in plus atasat panoul fotovoltaic.

Ca si preturi, indicii ce pot afecta suma finala, sunt urmatorii:

  • Inaltimea stalpului ( in general stalpii de iluminat fotovoltaici ating o inaltime de 3.5 metrii, dar, desigur, puteti opta si pentru propriile variante in functie de care sunt necesitatiile dumneavoastra);
  • Putearea panoului solar;
  • Lampa LED;
  • Bateria;

Astfel, pentru un stalp de iluminat fotovoltaic cu cele mai joase caracteristici ( 3.5 metrii inaltime, panou solar 50 W, lampa LED 10 W si bacteria 12V6***) preturile pornesc de la 500 de Euro in sus, iar pentru unul cu cele mai dezvoltate caracteristici ( 3 metrii jumatate, panou solar de 100 W, lampa LED 18 W, si bateria 12V****), preturile de pe piata trec de 700 de Euro.

Totusi, aceste preturi nu trebuie sa va ingrijoreze. Stalpii de iluminat fotovoltaici – www.palagio.ro pot avea preturi si mai scazute, totul depinzand in final, de tipul de panou necesar. Un alt beneficiu al comandarii acestui tip de stalpi, este faptul ca pentru comenziile ce depasesc o anumita suma, in general, firmele producatoare ofera reduceri si oferte de transport ce vor aduce un plus economiilor dumeavoastra.