Steaua s-a calificat în primăvara.

Steaua s-a calificat în primăvara europeană a Europa League, după 1-1 la Copenhaga, iar roş-albaştrii privesc încrezători spre 16-imile competiţiei.Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a ţinut să-şi laude jucătorii pentru efortul depus în partida din Danemarca şi în special pe Bourceanu şi Rusescu, care au colaborat la golul fantastic marcat de vârful stelist în inferioritate.

„E un lucru incredibil, am terminat grupa pe primul loc, cu 11 puncte. Şi noi şi CFR merităm felicitări, este foarte bine pentru tot fotbalul românesc că are două echipe în primăvara europeană. Era mare păcat să nu ne calificăm, aveam 10 puncte după patru etape.
Este pentru prima oară după cinci ani când două formaţii din România se califică în fazele eliminatorii ale competiţiilor europene. În 2007, Steaua şi Dinamo ajungeau în primăvară, însă pierdeau din 16-imi, în faţa unor adversari de calibru: (Sevilla, respectiv Benfica Lisabona).
Steaua şi CFR vor fi capi de serie la tragerea la sorţi (roş-albaştrii au terminat pe primul loc grupa E, în timp ce clujenii vin din postura uneia dintre cele patru echipe cu cel mai bun punctaj de pe locurile trei, din Ligă. Stabilirea următoarelor două tururi (16-imi şi optimi) va avea loc pe 20 decembrie (la aceeaşi dată se va fixa şi ţintarul pentru Liga Campionilor). Prima manşă a 16-imilor se va disputa pe 14 februarie, returul urmând a se juca o săptămână mai târziu, pe 21 februarie. Echipele considerate cap de serie vor evolua în prima manşă în deplasare.
Nu ştiu ce a fost la faza cu Tănase, nu am văzut-o prea bine. Prefer să nu comentez arbitrajul, important e că ne-am calificat.
Rusescu ne-a obişnuit să marcheze. Raul a avut o execuţie incredibilă, dar şi Bourceanu trebuie lăudat, pentru că a recuperat senzaţional la faza premergătoare golului.

O să avem timp să ne recuperăm pentru meciul cu Astra”, a declarat Laurenţiu Reghecampf la Sport.ro, imediat după meci.

Tehnicianul Stelei a vorbit şi despre tragerea la sorţi de pe 20 decembrie. „Asta este, când ajungi sus nu te poţi aştepta la echipe uşoare.

Este mai puţin important să ne gândim acum la viitorii adversari, mai e până acolo.”, a mai declarat Reghe la Sport.ro.
sursa

2 thoughts on “Steaua s-a calificat în primăvara.

Comments are closed.