Reportaj

Televizoarele reglate de la distanta.

Rotesti mana sau o misti usor de la stanga la dreapta si, ca prin farmec, se schimba canalele ori se regleaza volumul sunetului si culorile.

Producatorii spun ca tehnologia este gata implementata in niste prototipuri, dar ca va intra in productie de serie abia la anul, iar in 2012 vom putea cumpara astfel de televizoare.

Compania cu sediul in Tokyo a explicat faptul ca tehnologia se bazeaza pe o camera video atasata ecranului, care este capabila sa detecteze prezenta unui om in preajma sa, de la o distanta de 5 metri.

Microcipul si camera video detecteaza tridimensional mediul inconjurator si recunoaste silueta si gesturile unui utilizator care, spre exemplu, sta pe canapea impreuna cu prietenii. Astfel, senzorul distinge miscarile uzuale ale mainilor si corpului de comenzile destinate explicit aparatului.sursa

Asta mai lipsea acum dupa toate inventiile posibile si imposibile un alt motiv intemeiat sa se uite la telenovele.Trebuie sa o suportam si pe asta.
.

3 Comments

 • adriank

  iti dai seama ca o sa ajungem doar sa clipim si vreun robot ne va face mancarea, se va aprinde teveu, lumina, caldura .. :)) apropo de teveurile astea moderne, toate-s in format 16/9 dar la noi in Romania aproape toate posturile (90%)nu sunt facute pentru 16/9 ci 4/3. Nu pricep de ce toti romanasii isi cumpara (sau baga rate, cei mai multi) pentru teveuri 16/9… doar pentru a avea cate o dunga neagra in fiecare parte sau daca forteaza imaginea sa arate persoanele cat malu…

  Reply
 • Blogeru

  Ce ne-am face noi daca ar trebui sa ne ducem de fiecare data langa televizor sa schimbam postul sau volumul :)) … obezitatea in Romania nu ar mai fi o problema :))

  Reply
 • Dannielph

  Nu mai este mult si o sa fie Tv direct pe lentile de contact. :))

  Reply

Leave a Reply