Internet

Tipografie digitala sau tipografie offset?

Tiparul reprezinta una din cele mai vechi modalitati de scriere. Odata cu evolutia tehnologiei, si aceasta modalitate de scriere a avansat, motiv pentru care in momentul de fata ne bucuram de cele mai performante modalitati de scriere. Acest lucru este atat in beneficiul clientilor cat si in beneficiul oamenilor de afaceri, care pot sa exploateze acest domeniu. Pentru ca un numar din ce in ce mai mare de oameni apeleaza la tipografie, in cele ce urmeaza o sa prezint care sunt cele mai importante avantaje oferite de catre tipografia digitala precum si de tipografia offset, fara a prezenta si modul in care acestea functioneaza.

In cazul in care doresti sa imprimi pe mai multe tipuri de suport, tipografia digitala este solutia ideala pentru ca aceasta lucreaza atat cu hartie cat si cu lemn, material textil sau plastic.

Cosul reprezinta un mare atu al tipografiei digitale. Datorita modului in care aceasta functioneaza, costurile de functionare si intretinere sunt un pic mai mici in comparatie cu costurile generate de catre o tipografie offset. Diferenta de costuri dintre cele doua tipuri de tipografii se observa cel mai bine in momentul in care volumul de imprimare este mare. Viteza mare de executie precum si faptul ca aceasta viteza nu este incetinita de schimbarea datelor si graficii la fiecare exemplat tiparit reprezinta din punctul meu de vedere alte doua avantaje foarte importante ale tipografiei digitale.

Pentru ca prin intermediul acestui articol nu vreau sa creez impresia ca tipografia digitala este cea mai buna varianta, haideti sa aflam care sunt si avantajele tipografiei offset.

Deoarece in componenta unei tipografii offset se regaseste un calculator care supravegheaza intreg procesul, se poate spune ca nivelul calitativ este mai mare intr-o tipografie offset. Daca tot sunt la acest capitol, calitatea imaginii reprezinta unul din cele mai mari avantaje ale acestui tip de tipografie.

Acest tip de tipografie este mult mai ecologic decat alte tipuri de tipografii pentru ca imprimarea este mult mai precisa, motiv pentru care si deseurile sunt mai putine.

Ca si in cazul tipografiei digitale, costul de productie este destul de mic si in cazul tipografiei offset, mai ales daca volumul de lucru este unul mare.

Avand in vedere ca ambele tipuri de tipografii prezinta avantaje, alegerea tipografiei tine doar de nevoile pe care tu le ai..

No Comments Found

Leave a Reply