Trebuie sa stii mai multe sa fii un vanzator bun

Ma amuza si ma intriga, cand oamenii gandesc la modul simplist despre anumite profesii/meserii. In viziunea unora totul este usor. Copiilor lenesi la invatatura li se spunea ca vor ajunge ”ciobani la oi” (pleonasmul face parte din replica, in ciuda faptului ca nu se poate cioban la vaci sau la cai!), cat despre vanzatori se crede eronat ca este suficient sa stie matematica si gata. Lista simplificarilor si etichetarilor profesionale negative continua, dar ca sa nu se simta nimeni lezat, ma voi axa pe analiza meseriei de vanzator.
Chia credeti ca sunt suficiente numai cunostintele de matematica? Un vanzator are nevoie de infinita rabdare cu clientii imposibili, care il pune sa dea jos de pe raftul cel mai inalt un anumit obiect si sa-l desfaca din ambalaj, apoi inca vreo zece si la sfarsit pleaca mormaind nemultumit ca nu a gasit nimic pe plac! Sunt oameni care intra in magazine special sa sacaie vanzatorii.
Vanzatorii sunt simpli agenti, manipulatori ai marfurilor si incasatori ai banilor, in magazinele in care cele doua domenii nu sunt separate, de aceea, daca unitatea economica nu este a lor, nu pot fi trasi la raspundere de calitatea marfurilor. Recent am vazut un material televizat cu un client furios care a aruncat in fata unei vanzatoare cu carne, motivand ca este „spalata cu detergent”, desi analizele de laborator au infirmat asta.


Mult tact, diplomatie, empatie si persuasiune trebuie sa dovedeasca intotdeauna vanzatorul, orice ar vinde si oricat de mare ar fi magazinul in care lucreaza, de aceea persoanele care vor sa imbratiseze aceasta profesie au nevoie de cursuri vanzari.
La stresul actual, la diversitatea marfurilor si la drepturile si pretentiile consumatorilor se face fata numai printr-o formare profesionala adecvata, oferita de traineri acreditati.
La cursuri vei invata ca a vinde reprezinta o arta. Am intalnit vanzatori care fac din prestatia lor o capodopera. Iti stau la dispozitie cu atata generozitate, incat nu poti sa pleci din magazin fara sa cumperi ceva.
In cadrul modulelor, cursantii sunt initiati in comunicare persuasiva, fara sa fie agasanta si in cultivarea etica a relatiilor personale.
Urbantraining.ro te ajuta sa evoluezi de la primii pasi in vanzari, la capatarea experientei si fructificarea acesteia in vanzarea de calitate, pana la organizarea unui sistem piramidal de vanzari, combinand vanzarile cu managementul. Firma de reconversie sau dezvoltare profesionala iti ofera multe posibilitati de dezvoltare personala, prin pachetele de cursuri oferite, dar si prin reduceri:
-pachetul basic propune inscrierea la doua cursuri cu o reducere de 10%
-oferta popular permite urmarea simultana a trei cursuri cu 20% reducere
-pachetul premium aduce o reducere de 30% la inscrierea la patru cursuri din oferta.
Toti participantii la cursuri care au evaluat activitatile organizate de firma amintita mai sus, au notat cu cinci stele din cinci stele activitatile practice si teoretice de la cursuri, nivelul de pregatire al trainerilor si conditiile de desfasurare ale acestora, dar si utilitatea cursurilor.
Inscrierile se fac foarte usor, fie prin contactarea telefonica sau online, prin trimiterea unui e-mail sau folosirea formularului de contact pus la dispozitia vizitatorilor pe site..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *