Trecatori

Dupa ce a atacat Germania cu armata sa si dupa ce a ajuns langa Berlin,in vestitul oras Potsdam,Napoleon a intrat in cunoscuta biserica de acolo vizitand mormantul lui Fridrich Wilhelm si al fiului sau Fridrich cel Mare.In fata mormintelor celor doi mari barbati ai Prusiei,Napoleon a ramas cateva momente in deplina tacere,apoi a spus:”Sic transit gloria mundi” (Asa trece gloria lumii!).

Istoria ca si viata noastra arata ca nimic nu este stabil sub soare.Oameni cu vaza,care au stralucit altadata,sa-u dus cu totii.Colegi de-ai nostri,vecini,rude nu mai sunt printre noi.Iata o implinire a cuvintelor Scripturii:”Omul! Zilele lui sunt ca iarba, si infloreste ca floarea de pe camp.Cand trece un vant peste ea, nu mai este, si locul pe care-l cuprindea n-o mai cunoaste.” Psalmul 103-15;16.

Suntem trecatori. Iata marea concluzie pe care trebuie sa o acceptam.Si nu numai atat.Findca suntem asa de trecatori,sa nu uitam de Dumnezeu a pus in fiinta noastra si gandul vesniciei.Cine a gasit prin credinta in mantuitorul iertarea pacatelor,linistea constiintei,speranta vietii vesnice,se bucura pentru clipa de fata si are siguranta ca nu se termina totul aici.

 

2 thoughts on “Trecatori

  1. Totul este trecator in lumea asta, absolut totul. Multe au fost dar s-au dus, astazi nici amintirea lor nu mai exista.
    Cati oameni au trait acum 3000 de ani? Cine au fost ei? Ce au facut ei? – Nimic, nu stim nimic. Doar niste monumente ce au ramas ca simpla dovada a trecerii lor prin lume, atat.
    Ce este viata? O insuriurire de evenimente ce incep dintr-un punct fix si se termina in altul. Dincolo de ultimul punct: nimic. Doar in plan spiritual exista o sansa, prin credinta; in plan material: zero.

Comments are closed.