Personale

Tu stii cat de importanta este curatenia chiar si la birou?

Am terminat facultatea de automatica si de ceva ani lucrez in domeniul IT. Insa de curand m-am hotarat sa imi deschid propria afacere in domeniu. Orgaizarea unui spatiu pentru acest domeniu este extrem de important deoarece desi se presteaza munca la birou ceea ce nu pare un lucru extraordinar, dupa atata timp in care am facut acelasi lucru va spun sincer ca este destul de obositor sa stai timp de 8 ore pe un scaun plus psihicul care este destul de solicitat.

Organizarea poate influenta foarte mult angajatii in bine sau in rau. Spatiul trebuie sa fie unul mare, deschis si primitor in raport cu numarul angajatilor. Aglomeratia vizuala oboseste creierul iar acesta logic ca nu va mai putea sa dea randamentul necesar . Este nevoie de un spatiu cat mai liber care sa nu incarce vizual, cat mai deschis la culoare cu o luminozitate nici prea puternica dar nici prea slaba si extrem de important sa fie foarte bine aerisit din ceea ce priveste sistemele de ventilatie si acestea sa fie cat mai departe de capul angajatului.

In ceea ce priveste curatenia, aceasta trebuie sa fie printre principalele prioritati deoarece nimanui nu ii va conveni sa lucreze intr-un spatiu insalubru plin de praf si mucegai si asa mai departe.

In primul rand o firma care nu isi respecta angajatii din acest punct de vedere va avea de pierdut pentru simplu fapt ca orice posibil angajat care poate chiar stie ce face si este dedicat muncii, va fugii de acel loc indiferent de beneficiile salariale deoarece un om inteligent nu va accepta sa se compromita unei astfel de situatii. Urmarile din acest punct de vedere vor fi ca cei care or sa accepte un astfel de job, sunt aceeia care probabil nu se pricep la fel de bine si o sa o faca efectiv pentru bani si niciodata nu o sa ajunga la serviciu cu chef de munca. Automat firma va avea de suferit din punct de vedere financiar pentru ca nu va face o treaba buna iar colaboratorii vor fi putini si ieftini.

In al doilea rand, este ilegal sa iti ti angajatii in mizerie deoarece intr-un spatiu insalubru se pot contacta diferiti microbi si boli si cred ca nici unei firme nu ii cade bine sa fie data in judecata din cauza unei boli luate din sediul acesteia.

Eu am pus pe primul plan curatenia si calitatea produselor de curatenie inainte de toate. Pentru asta am ales produsele Tork de la Sanito.ro deoarece sunt foarte bune indiferent pentru ce spatiu sau suprafata o sa fie utilizate.

Pentru stergerea suprafetelor am ales produse din hartie Tork impreuna cu difertiti detergenti si dezinfecanti deoarece dupa parerea mea sunt mult mai eficiente decat carpele fiind de unica folosinta.

Pentru baie trebuie acordata o atentie mult mai sporita in ceea ce priveste curatenia si trebuie folositi dezinfectanti cat mai buni pentru a elimina orice microb. Pentru igiena angajatilor am ales sa folosesc sapun Tork si alte produse igienice Tork fiind printre cele mai bune de pe piata.

Desi este vorba de munca la birou, tot ce inseamna tastaturi, mouse-uri, birouri si asa mai departe, aceste poti avea foarte multi microbi deoarece sunt in contact direct cu mainile cu care practic facem totul. De aceea chiar si la birou trebuie pastrata o igiena si o curatenie atenta pentru ca exista totusi riscuri..

No Comments Found

Leave a Reply