Despre cea mai noua versiune de Ubuntu [13.04]

Canonical lanseaza cea mai noua verisune a sistemului de operare Ubuntu, Ubuntu 13.04 Raring Ringtail.

Potrivit dezvoltatorului, Ubuntu Raring Ringtail „este cea mai rapida si mai finisata din punct de vedere estetic versiune de Ubuntu”. Canonical s-a concentrat de aceasta data pentru Ubuntu 13.04 pe un consum mult mai mic de memorie si pe optimizare fata de versiunile anterioare.

Canonical nu tinteste insa prin Raring Ringtail doar castigarea unui numar cat mai mare de utilizatori obisnuiti, ci si segmentul enterprise si guvernamental care „cauta solutii software sigure si intuitive”.

Cei de la Canonical si-au concetrat atentia si asupra dezvoltarii versiunii mobile a Ubuntu, astfel ca userii vor gasi in imaginea sistemului de operare si SDK-ul pentru device-uri portabile.

Extrem de important este faptul ca, spre deosebire Windows (Windows 8 vs. RT), Ubuntu Mobile va fi similar din toate punctele de vedere cu Ubuntu Desktop si va rula pe o gama foarte variata de masini, de la desktop la mobile.

Cei interesati sa testeze ultima versiune a Ubuntu, pot verifica in cursul zilei de astazi disponibilitatea noului OS AICI.sursa

Va puteti abona la canalul de pe youtube a lu Iulian daca va intereseaza linux in general.

3 thoughts on “Despre cea mai noua versiune de Ubuntu [13.04]

  1. am vazut si eu cateva video-uri de prezentare, e posibil sa il incerc si eu…dar nu raman la el, n-am photoshop, premiere pro samd…

  2. Am folosit si eu acum ceva timp Ubuntu (11.10, 12.04 si putin 12.10), dar acum nu mai pot sa folosesc pentru ca am nevoie (pentru facultate) de diverse soft-uri ce ruleaza numai pe windows.

Comments are closed.