Ultimatum

Ştiţi ce este un ultimatum? Este solicitarea soluţionării pe cale amiabilă a unei probleme litigioase în cadrul unei anumite perioade de timp stabilite. De cele mai multe ori se ameninţă cu măsuri aspre, în cazul în care aceste solicitări nu sunt satisfăcute.

Şi versetul de astăzi conţine un ultimatum. El este adresat de Dumnezeu tuturor oamenilor. Este vorba despre viaţă şi moarte. Dumnezeu ne cere să ne pocăim şi să ne întoarcem la El.

”Dumnezeu… porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; pentru că a rânduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate.”
Faptele Apostolilor 17.30,31

O astfel de întoarcere presupune recunoaşterea păcatelor şi credinţa în Salvatorul, Isus Hristos, care a murit pentru noi la cruce.

Până la expirarea acestui ultimatum divin nu mai este mult timp. Nu ştim cât timp mai menţine Dumnezeu oferta Sa de har. De aceea, Biblia ne îndeamnă: „Astăzi dacă auziţi glasul Lui nu vă împietriţi inimile!“ Când a expirat timpul lui Dumnezeu, nimeni nu se mai poate pocăi. Apoi urmează numai dreapta judecată a lui Dumnezeu. Atunci este veşnic prea târziu pentru a primi mântuirea.

3 thoughts on “Ultimatum

  1. Ultimatul – un banal cuvant cu incarcatura grea.
    Vezi tu Bucur, oamenii nu prea mai sunt interesati de Dumnezeu, fiecare om vrea sa traiasca „liber”, fara a da socoteala nimanui de faptele sale.
    Ultimatumul se adreseaza totusi oricarui om, fie ca vrea sa asculte glasul Divin, fie ca nu.
    Intr-o lume razvratita contra Creatorului, noi ar trebui sa spunem ca si Iosua: „Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului.””.

Comments are closed.