Personale

Utilaje pentru preparate calde si reci

Nu-i asa ca vara simti ca te coci daca stai in bucatarie ore in sir? Ai stat vreodata in restaurant aproape de bucataria in care nu exista hota inox?

Eu am patit asta intr-o iarna. Am stat cu grupul de bloggerite la o reuniune la o intalnire amicala langa bucatarie, iar hainele le-am pus in cuier.

La plecare, prin tot orasul am raspandit miros de cartofi prajiti, peste si friptura, ba chiar am auzit observatii soptite ca nu stiu sa nu gatesc cu hainele bune de iesit in oras.

Pentru mancaruri gustoase si calde, masina curatat cartofi este indispensabila. Sa inventariem mancarurile cu cartofi: mancarica de cartofi, cartofi pajiti, cartofi taranesti, cartofi gratinati, cartofi la cuptor. Iti lasa gura apa numai cand te gandesti!

Cu masina de curatat cartofi legumele sunt pregatite mai repede, iar clientii nu asteapta mult pana le soseste mancarea la masa. Nu se compara gustul cartofilor naturali, proaspeti, cu cei semicongelati.

Dar vara mancam tot preparate calde? Cand soarele ne arde-n ceafa si traspiram din cauza inconfortului, mai mancam preparate fierbinti ca iarna?

Sunt zile intregi de vara cand ma multumesc sa beau un suc rece, un Frappé sau mananc o inghetata cu menta si ciocolata sau lamaie sau o salata de fructe. Masina fulgi gheata este ideala vara pentru astfel de produse. Fulgii de gheata simt ca te racoresc si au un efect odihnitor asupra corpului, daca bautara cu gheata este savurata cu paiul prin inghitituri mic si incet.

Dar pana la vara, tot supa calda, friptura si cafeaua sau ceaiul aburind ne ajuta sa rezistam gerului si zapezii. Perioada postului este una ditre cele mai dificile pentru detinatorii de restaurante fiindca preparatele trebuie sa fie diferite si sa satisfaca toate gusturile si toate credintele.

Masina gatit ajuta ca multe feluri de mancare diferite sa fie preparate in acelasi timp, sa linisteasca oaspetii infometati si sa-i determine sa revina.

Intr-o bucatarie utilata, clientii revin mereu fiindca stiu ca nu asteapta acolo pana le trece foamea si primesc cele mai bune preparate din lume.

O masina de gatit performanta nu arde mancarea, dar nici nu lasa ingredientele pe jumatate fierte. Performantele o recomanda si acestea dau gust preaparatelor!.

No Comments Found