Comunicat de presa

Vopsitorie auto: despre compozitia si efectele vopselei pentru masini

Vopsitorie auto: despre compozitia si efectele vopselei pentru masini

Culoarea este o caracteristica la fel de importanta precum si modelul masinii. Daca masina se bucura de o culoare stralucitoare si un luciu excelent, aspectul sau este, cu siguranta, impecabil. 

Vopseaua de inalta calitate prelungeste durata de viata a masinii, deoarece o protejeaza impotriva coroziunii. Daca esti curios de modul in care vopseaua este aplicata intr-o vopsitorie auto, iata cateva caracteristici ale vopselelor si cum pot acestea prelungi durata de viata a masinilor:  

Compozitia vopselei auto

Orice vopsea auto are in compozitia sa un pigment, un liant, un agent de filmare, un material de umplutura, aditivi, un pigment special si un solvent.

Pigmentul este un element pudrat care este responsabil pentru tonul si culoarea vopselei, functia principala a pigmentilor fiind una decorativa. De asemenea, pigmentii cresc proprietatile de rezistenta si performanta ale acoperirii, unii dintre ei posedand proprietatile inhibitorilor de coroziune. In ceea ce priveste compozitia chimica, pigmentii sunt de mai multe feluri: oxizi naturali sau artificiali, saruri metalice, pulberi metalice, precum si pigmenti organici care confera un aspect stralucitor. 

Pigmentii speciali permit obtinerea unor efecte precum „cameleon”, „metalic” sau „neon”, fiind niste optiuni la mare cautare in zilele noastre. 

Un liant este o solutie pura sau de dispersie, a carei functie principala este fixarea materialului de vopsire, adica este elementul care confera vopselei o proprietate importanta – aderenta, capacitatea de a ramane pe suprafata vopsita. Liantul tine in mod fiabil pigmentul de colorare si formeaza o suprafata neteda si lucioasa dupa vopsire. Orice material de vopsea sau lac contine neaparat lianti. 

Un agent de filmare este o componenta pura si naturala, dar substanta poate fi, de asemenea, sintetica. Diferite rasini naturale si sintetice sau uleiuri vegetale sunt utilizate ca formatori de film in industria vopselelor si a lacurilor. Unele materiale de vopsea si lac pot contine doi sau mai multi agenti de filmare. Substantele filmice sunt de obicei lichide foarte vascoase sau solide fragile. Pentru a reduce vascozitatea, de regula, la materialul de vopsire se adauga solventi.

Datorita solventului, vopseaua ramane lichida in timpul fabricatiei si depozitarii. Ca solventi se utilizeaza o gama foarte larga de lichide organice (hidrocarburi, cetone, alcooli, eteri) si amestecuri ale acestora. Astfel, solventul este un element care confera vopselei proprietatile unui lichid, care sunt necesare pentru aplicarea sa uniforma. In procesul de vopsire, solventul se evapora, lasand un amestec cu doua componente de pigment si liant.

Proprietatile vopselelor auto

Vopseaua auto trebuie sa fie de inalta calitate, ceea ce presupune prezenta in ea a anumitor proprietati. Principalele proprietati sunt densitatea, capacitatea de acoperire(adezivitate), duritatea si elasticitatea. Densitatea vopselei depinde de cantitatea pigmentului si liantilor. Cu cat aceasta din urma este mai mica, cu atat este mai putin densa vopseaua auto si cu atat elasticitatea acesteia este mai scazuta. In consecinta, duritatea este de asemenea afectata. 

In orice caz, vopseaua auto protejeaza exteriorul acestuia si ofera un aspect imbunatatit masinii.  Masinile vopsite calitativ sunt vandute mai bine in comparatie cu acele modele pe patru roti care nu se pot lauda cu un exterior prezentabil.

Daca si iti doresti o noua culoare pentru masina ta sau ai nevoie sa acoperi anumite urme neplacute, CarsInv iti ofera solutii de vopsitorie auto. Acest service auto dispune de 4 cuptoare de vopsitorie si foloseste cea mai intalta tehnologie!  

 

No Comments Found

Leave a Reply