Zona euro si problemele ei

De la declansarea crizei in zona europei Grecia a devenit oaia neagra.Intr-o tara care sta pe un munte de datorii, cea mai recenta cifra a somajului, emisa de Eurostat, arata ca un grec din cinci nu are loc de munca. Insa, de departe, cei sub 25 de ani trec prin cele mai dificile momente din viata lor. Mai mult de 50% dintre acestia nu au unde sa lucreze.

Nicos Savvatis s-a mutat recent din Corfu in Atena, pentru ca tatal sau are grave probleme de sanatate. Spune ca nu cauta un job anume, orice ca sa poata supravietui. „Nu mi-e rusine sa muncesc, orice accept, dar nimeni nu are ce sa-mi ofere„.

Comisia Europeana (CE) si Banca Centrala Europeana (BCE) pregatesc un plan de urgenta pentru situatia in care Grecia va parasi zona euro, a declarat comisarul european pentru Comert, Karel de Gucht, intr-un interviu publicat vineri.

Masurile de austeritate instaurate de guvern, pentru ca tara sa supravietuiasca in zona euro, fac tot mai dificila, practic imposibila, recrutarea fortei de munca de catre angajatori. iar salariul minim a fost taiat cu 22%.

Grecia va organiza, posibil luna viitoare, noi alegeri anticipate, dupa ce principalii lideri politici de la Atena nu au ajuns marti la niciun consens cu privire la formarea unui guvern.

Cred ca intre timp au lasato mai moale cu spart farfuriile.

One thought on “Zona euro si problemele ei

  1. Daca in iulie 2010 PDL nu taia salariile bugetarilor, astazi eram mai rau decat grecii. Insa lumea (majoritatea – plebea) nu are capacitatea intelectuala de a intelege ce se intampla sub nasul lor.
    Grecii nu prea au industrie, ei traiesc mai mult din comert si ceva agricultura. Prabusirea economiei grecesti este o certitudine. Reforme slabe si aplicate cu mare intarziere, incapacitatea gasirii unor investitori mari, etc. Cel mai probabil pana la sfarsitul anului grecii vor renunta la Euro.

Comments are closed.