O saltea potrivita pentru un somn odihnitor

Pentru un somn linistit salteaua are un rol foarte important, iar sfaturile cercetatorilor ne indeamna sa urmam anumiti pasi in alegerea ei. In functie de afectiunile noastre, putem alege o saltea care sa previna durerile de spate sau daca suntem alergici, cele bio reprezinta cea mai buna alegere.

Cele trei tipuri de saltele aflate printre preferintele romanilor sunt cele din latex, spuma sau cu arcuri. In functie de material, calitatile acestora difera, cele cu arcuri au o rezistenta mai mare in timp si tin acarienii la distanta, datorita aerului care este intr-o continua miscare.

Cele cu latex ofera un confort crescut si sunt perfecte pentru persoane care au cateva kilograme in plus, deoarece le ofera un suport mai mare in timpul somnului, iar cele cu spuma se adapteaza si ele la forma corpului , dar prezinta o rezistenta mai scazuta in timp.

Daca suferi de dureri de spate, cu siguranta folosesti o saltea nepotrivita si trebuie sa fii foarte atent deoarece aceste dureri pot ascunde boli grave precum afectiuni renale sau hernie de disc. Pentru a pastra rezistenta saltelei, pozitia ei trebuie schimbata periodic, mentinand astfel calitatea sau o poti aspira, eliminand praful din interiorul acesteia si distrugand acarienii. Despre acarieni se stie ca pot produce astm sau tulburari respiratorii,care in timp se pot agrava. De asemenea pentru o durata de viata cat mai mare, este recomandat ca salteaua sa evite contactul cu apa.

In ceea ce priveste decorul locuintei, dormitorul reprezinta cea mai importanta incapere din punctul meu de vedere, el trebuie sa induca o stare de relaxare,care te face sa uiti de grijile si stresul cotidian si sa te ancoreze intr-o stare de liniste. Este de asteptat ca mobilierul sa aiba un rol decisiv, implicit patul, in care iti petreci mare parte a zilei. Daca pe perioada noptii nu te poti odihni suficient, oboseala acumulata se va simti si in decursul zilei urmatoare si nu numai,deoarece noptile nedormite aduc schimbari atat la nivelul fizicului, cat si al psihicului.

Cateva sfaturi pentru un somn odihnitor pe care toti oamenii ar trebui sa le ia in considerare ar fi: aerisirea camerei in timpul zilei, evitarea mancarurilor grele ,precum si consumul de alcool sau tutun cu minim 2 ore inainte de culcare.

 

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *