articole Comunicate de presa

De ce este important să ne alegem corect prosoapele de baie

Deși nu pare, alegerea prosoapelor de baie reprezintă un proces foarte important.  Ca pentru orice produs pe care îl vei folosi pentru îngrijirea personală, trebuie sa ții cont de câteva caracteristici. Prosoapele trebuie să fie de calitate, rezistente, moi, să absoarbă bine umezeala și, bineînțeles, să dea o notă de eleganță băii tale.Materialul din care sunt realizate este esențial pentru realizarea unui prosop care să întrunească toate caracteristicile de mai sus.

În primul rând trebuie sa știi că cele mai bune  prosoape sunt  acelea confecționate din bumbac. Pentru a avea un prosop bun contează foarte mult tipul de bumbac folosit. Un bumbac de calitate se va observa de la prima atingere.  Prosopul trebuie să fie realizat din bumbac 100%, fără a avea alte materiale sintetice în compoziție. Un alt tip de material folosit pentru a realiza prosoapele este bambusul. Ca și bumbacul, bambusul este o fibră naturală cu proprietăți extraordinare cum ar fi cele antibacteriene. De asemenea, prosoapele de bambus sunt extrem de plăcute la atingere, absorb o cantitate mult mai mare de apa decât prosoapele obișnuite. Acestea sunt recomandate în special copiilor și peroanelor cu o piele foarte sensibilă.

Fie că sunt prosoape de bumbac sau de bambus, întotdeauna trebuie să achiziționezi mai multe produse de gen. Ele trebuie să aibă dimensiuni diverse astfel încât să ai mereu disponibile: un prosop mare, de corp, un prosop de față , un prosop pentru mâini și un prosop de picioare.  În funcție de culoarea băii, vei alege și culoarea prosopului. De cele mai multe ori prosoapele albe sunt cele mai recomandate deoarece merg cu absolut orice și dau acea senzație de curat. Totuși, dacă nu doriți prosoape albe, puteți alege prosoapele colorate ori în așa fel încât să se asorteze cu baia ( culoare exacta sau în nuanțe potrivite) sau culori care să creeze un contrast plăcut. În cazul în care preferi aspectul minimalist, sunt recomandate prosoapele simple, fără model. Dacă vrei sa dai o nota vesela băii tale, atunci prosoapele cu print floral sunt cele potrivite.O idee care vă poate surâde este alegerea prosopului cu tematică. Puteți găsi prosoape cu tematică marină, natură sau geometrică. După părerea mea, acestea dau un touch deosebit băii dumneavoastră.

Prosoapele de baie trebuie întotdeauna depozitate în rafturi sau dulapuri special pentru acestea. Le poți depozita și în cutii din materiale naturale. Sunt deosebite cutiile din ratan. Au un aspect rustic și sunt foarte practice.

Deoarece prosoapele absorb o cantitate mare de murdărie și grăsimi aflate pe corpul nostru, acestea trebuie spălate după fiecare utilizare. Citiți întotdeauna instrucțiunile aflate pe etichetă. De cele mai multe ori, pentru a avea prosoape moi, funcționale pentru cât mai mult timp acestea trebuie spălate la o temperatură de 40 de grade Celsius și nu se folosesc niciun fel de substanțe chimice tip înălbitori . Detergentul este singurul recomandat. Prosoapele albe se vor spăla întotdeauna separat de cele colorate deoarece pigmenții acestora din urma pot ieși în contact cu apa caldă.

Călcarea prosoapelor se face doar dacă eticheta ne recomandă în mod special acest lucru. Temperatura maxima pentru a călca un prosop este de maxim 120 grade Celsius.

Din fericire, putem găsi pe piață o gamă variată de prosoape de baie de calitate și la prețuri foarte bune. Și cum în ziua de azi poți cumpăra totul online, iată că există și magazine de unde poți comanda prosoape fără a fi nevoie să te mai deplasezi. Cu un simplu click, prosopul dorit este la tine acasă și beneficiezi de garanție fapt care iți da siguranța ca acest produs este unul de calitate superioară.

În concluzie, alegerea prosoapelor de baie este o activitate căreia trebuie să îi acordăm atenție pentru a ne oferi confortul și relaxarea de care avem nevoie..

No Comments Found

Leave a Reply