3 ingrediente pentru o cerere in casatorie inedita

O cerere in casatorie este un moment important din viata unei femei, sau unui barbat, daca ne gandim ca in ziua de astazi, nu mai este considerat atat de extravagant ca o domnisoara sa faca acest pas. In orice caz, evenimentul in sine constituie un moment incarcat de romantism si, de ce nu, de poezie.

Pe vremea bunicilor nostri, logodna avea un caracter vadit mai oficial, intrucat era asociata cu un ritual de “petire”, care consta intr-o vizita facuta parintilor sau tutorilor fetei, de catre tanarul care voia sa faca cererea in casatorie. De obicei, familia exercita un rol semnificativ, implicandu-se in detaliile legate de organizarea propriu-zisa a viitoarei nunti, putea sa decida data si locul unde aceasta va avea loc, isi putea impune punctul de vedere in alegerea preotului care urma sa tina slujba religioasa si, nu in ultimul rand, stabilea “zestrea”, informand despre contributia care revenea fiecarei parti. In trecut, mai exista obiceiul si ca logodna sa se petreaca intr-un lacas de cult, cel putin inainte cu o luna de cununie. Pe langa aceste datini, pana spre inceputul secolului XX, exista si practica unui legamant de castitate, iar cuplul nu avea voie sa locuiasca impreuna, cum se intampla in zilele noastre.

Indiferent de epoca istorica si obiceiurile din diferite zone ale lumii, din ceremonialul unei cereri in casatorie, nu trebuie sa lipseasca inelul de logodna. Astazi, indragostitii isi pot surprinde iubitele cu cereri formulate intr-o maniera inedita. Am intalnit pe litoral un grup de tineri care au folosit un mod neobisnuit de a-si ajuta prietenul sa faca o cerere in casatorie originala, bazandu-se in acelasi timp pe efectul-surpriza. Ei au realizat banere pe care le-au lipit pe masina, in timp record, exact cat a durat ca tanara sa cumpere ceva dintr-o benzinarie. Cum probabil va imaginati, la intoarcere, aceasta a avut parte de o surpriza neasteptata, acceptand pe loc propunerea spontana.

In afara de ingredientul-surpriza, inelul ales poate marca farmecul momentului. Oricine va ramane incantat de un inel cu lucratura deosebita, sau care are adaugate pietre pretioase, unul sau mai multe diamante etc. Desi, in general, clientii aleg sa personalizeze verighetele, si un inel de logodna poate fi gravat la comanda cu un text sau ornament semnificativ pentru cuplu. Firma de verighete ATCOM sprijina astfel de initiative, promovand diverse campanii promotionale. Astfel, la achizitionarea unui inel logodna la oferta speciala, vei beneficia de 10% reducere din pretul produsului dorit, iar bijuteria poate fi livrata in 48 de ore! De asemenea, pentru cei interesati, oferim servicii de gravura gratuita, iar in plus, orice produs vine insotit de un certificat de garantie pe viata.

In afara de un inel de logodna deosebit, confectionat din aur galben, roz sau alb, un alt aspect care contribuie la o cerere in casatorie de neuitat, este locul si momentul in care se desfasoara. Dumneavoastra cum ati prefera? In timpul unui salt cu parasuta, in timpul unei petreceri organizate de ziua de nastere, pe malul marii, la un festival de muzica rock?…

Daca veti lua in considerare aceste trei ingrediente, mai ales cel legat de alegerea inelului potrivit, cu un design atragator, in functie de preferintele fiecaruia, cu siguranta amintirea momentului cererii in casatorie va naste o povestire incredibila, demna de istorisit copiilor sau nepotilor, peste ani.