Despre ceasurile de dama

CEASUL – este definit tehnic astfel ~ instrument de masurare a timpului ce indica o ora exacta stabilita de un standard~.

Pentru ce motiv ne alegem un ceas, sa fie oare doar faptul ca ne arata ora exacta?
Suntem in epoca vitezei, epoca dezvoltarii, epoca in care timpul valoareaza mai mult ca niciodata. Totodata in ziua de azi se pune mare aspect si pe faptul cum aratam. Obtinem asadar o concluzie: timpul are nevoie de o masura corecta printr-un design de invidiat.

Iata de ce ar trebui sa tinem cont cand cumparam un ceas de dama:
MECANISM: sa fie quartz sau mecanic?
CADRAN: rotund, patrat sau poate dreptunghiular?
CUREA: piele, silicon, ceramic, metalica sau din material textil?
FUNCTII: sa dispuna de un cronograf sau poate si de un calendar?
Pe langa acestea trebuie sa tinem cont si de pretul sau, stilul (casual, sport, fashion, clasic, etc), culoare si bineinteles de marca.

Doamnele si domnisoarele vor pleca mai mereu de la principiul ca un ceas dama este o bijuterie ce trebuie musai asortata cu evenimentul la care va fi purtat acel ceas, sau cu toaletele pe care le va pune in valoare.

Acesta este si unul din motivele pentru care gama de ceasuri de dama este foarte variata, pentru a impaca toate stilurile vestimentare si toate gusturile. Poate sa para o decizie destul de grea, insa sunt cateva elemente pe care le putem lua in considerare si mai ales faptul ca ceasurile si accesoriile, in general, reflecta caracterul fiecarei persoane.

Pentru ele ceasul este mai mult decat un instrument destinat masurari timpului, este un instrument prin intermediul caruia isi pun in valoare feminitatea, personalitatea sau tinuta la care este asortat. In cele mai multe cazuri doamnele si domnisoarele devin fidele anumitor branduri, un exemplu ar fi `Seiko`, ce le pun in valoare caracterul prin modelele vandute si isi vor alege ceasurile potrivite pentru orice tip de eveniment.