7 -un sigiliu al lucrarii Duhului Sfant

Ca autor Divin al Scripurilor, Duhul Sfant si-a lasat imprimat filigramul pe paginile Bibliei, tot asa cum fabricantul de hartie de lux isi pune emblema in structura foii de celuloza.
Dumnezeu este Izvorul si Datatorul vietii si tot ce tine de gestatie,incubatie,in insecte, pasari, animale si om este reglementat de cifre cu factorul 7.
– In creatie, cea de a 7-a zi i-a apartinut in intregime lui Dumnezeu;
– Lumina alba, care ne inlesneste perceptia realitatii inconjuratoare, si care ste simbolul dumnezeirii, este compusa, asa cum ne arata si curcubeul , din sapte culori ;

Cele 7 culori ale luminii albe – le reperăm cu ochiul liber în culorile curcubeului: „roşu-oranj-galben-verde-albastru-indigo-violet”;

 – Este semnificativ ca, in aproape toate limbile lumii, cifrele care ne vin cel mai rapid in minte sunt cifrele divinitatii: unu – care poarta in el semnificatia unitatii si originii, este cifra asociata cu divinitatea, ca sursa, suport si scop unic al intregii creatii. ; trei – care defineste echilibrul si eficienta si Sfanta Treime ; si  sapte – care defineste superlativul divin in toata spendoarea si desavarsirea, sigiliul lucrarii Duhului Sfant;

Cele 7 perioade ale elementelor chimice – din tabelului lui Mendeleev. Observând că proprietăţile elementelor se repetă tot la 7 grupe de ordine, D.I. Mendeleev a descris exact unele metale care încă nu erau descoperite la data aceea, 1871.

Proporţia 7, în corpul uman: capul intră de 7 ori în înălţimea omului; ochiul intră de 7 ori în lăţimea totală a feţei; cele 7 articulaţii ale membrelor… (vezi Tratate despre proporţia umană).

Regenerarea în 7 ani a tuturor celulelor din corpul omenesc.

Perioada de 7 zile a unor funcţii biologice (durata gripei, grefele de ţesuturi, traumatisme craniene, congestie pulmonară nebacteriană, etc.).

Cele 7 elemente de bază ale apei fiziologice: Na, Ca, Fe, K, Mg, Cl, PO4.

Cele 7 forme moleculare ale ADN-ului.

Cele 7 feluri de energie: solară, geotermică, eoliană, mareică, hidraulică, termică şi nucleară .

Cele 7 tipuri de radiaţie: razele x, razele gama, razele beta, razele alfa, protoni, neutroni, razele cosmice.

Doar 7 tipuri de poliedru: tetraedrul trunchiat, cubul trunchiat, cubooctaedrul, octaedrul trunchiat, icosaedrul trunchiat, dodecaedrul trunchiat, icosododecaedrul.

Doar 7 grupe de cristale: sistemul triclinic, sistemul monoclinic, sistemul rombic, sistemul patratic, sistemul hexagonal, sistemul romboedric, sistemul cubic.

Cei 7 ani de regenerare a solurilor…

Doar 7 forme de viaţă vegetale: bacterii-cuperci, alge, licheni, briofite (muşchi), pteridofite (ferigi), gimnosperme (conifere), angiosperme (plante cu flori).

Cele 7 tipuri de procreere: amiotică, vegetativă, apomiotică, prin spori, sexuată, hermafroditică, alogamitică.

Etnografie şi folclor – în ciuda izolării continentale, există în toate culturile o atracţia universală şi irezistibilă pentru cifra 7.

Capacitatea memoriei limitată la reţinerea a 7 obiecte în acelaşi timp.

Cele 7 principii ale învăţării psiho-sociale.

Cele 7 sunete de bază ale muzicii – descoperite încă de la Pitagora… ca să nu mai amintim de 7 oxidoreductaze pentru biometale; de cele 7 momente orbitale ale electronului în mişcare; de cele 7 faze ale diviziunii celulare mitotice; de cele 7 grupe de încrucişări la plante, etc…