Muntele morţii

În 18 mai 1980, la ora 8:32 ora locală, într-o regiune muntoasă din nord-vestul Americii, în apropiere de localitatea Yale, Washington, liniştea a fost întreruptă de un bubuit şi vâjâit îngrozitor. Întregi peisaje au fost pustiite şi lumina soarelui a fost întunecată de nori mari de cenuşă şi fum. Vulcanul St. Helens a fost trezit la viaţă după 127 de ani de somn. Nu mai puţin de 540 milioane tone de cenuşă au fost răspândite în aer.

Dar cu ajutorul tehnologiilor moderne, populaţia a putut fi avertizată de această nenorocire deja din 1968. Scurt timp înainte de explozie, populaţia a fost evacuată. Dar în ciuda măsurilor de siguranţă, au murit 57 de oameni în această catastrofă. Oamenii au fost avertizaţi, dar nu s-au încrezut în cercetările exacte.

La fel stau lucrurile şi cu noi. Biblia ne spune că ne găsim într-un mare pericol. Datorită păcatelor noastre, Dumnezeu ne trage la răspundere; dar nu ştim dacă astăzi, sau mâine, sau mai târziu. Pentru că Isus Hristos a fost răstignit, calea spre Dumnezeu prin credinţă este deschisă. Depinde acum de noi, dacă acceptăm darul mântuirii şi mergem pe această cale a mântuirii sau rămânem în „zona morţii“.

”Cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis… a trecut din moarte la viaţă.
Ioan 5.24”

3 thoughts on “Muntele morţii

  1. Nu avem de a face cu o confruntare între stânga şi dreapta, între angajat şi angajator, între intelectuali şi muncitori, între orăşeni şi ţărani, între bătrâni şi tineri, între proprietari şi chiriaşi, între bugetari şi cei din sectorul privat, între capitaliştii români şi cei străini, între etnicii români şi minorităţile naţionale. Acum se confruntă întreaga socitate românească cu o clică de guvernanţi ostili populaţiei, susţinuţi doar de clienţii lor plătiţi. Va trebui să combatem principala armă propagandistică a lui Traian Băsescu, teza că toate partidele sunt la fel, că toţi politicienii sunt leneşi, corupţi, că îi preocupă doar propriile lor interese şi că populaţia trebuie să îi respingă pe toţi. Avem de a face cu un uriaş efort ala cestui regim dea convinge electoratul că nu are de unde alege, că nu există alternativă la actualii guvernanţi. Tot circul dezvăluirilor, arestărilor, acuzărilor şi proceselor, multe dintre ele inventate, iar celelalte pregătite de procurori loiali nu au avut ac rost doar să acopere cu o perdea de fum adevărata corupţie a actualei guvernări, care a atins niveluri inimaginabile. Ele mai slujesc şi un alt obiectiv al puterii, acela de a compromite întreaga clasă politică şi, mai ales, politicienii opoziţiei, şi mai ales de a îndepărta populaţia de politică, de a convinge electoratul să nu participe la vot, pentru că ei ştiu un lucru care este foarte simplu, nu voi intra în detalii, ei ştiu, de fapt, cu cât vor fi mai puţini oameni la vot, cu atât ei vor obţine un scor mai bun.

Comments are closed.