Personale

ACESTA ESTE CEL MAI IZOLAT SAT DIN LUME

ACESTA ESTE CEL MAI IZOLAT SAT DIN LUME. OAMENII TREBUIE SA PARCURGA PESTE 1 KM LA O INALTIME AMETITOARE PENTRU A AJUNGE IN CIVILIZATIE.Acesta este probabil cel mai izolat sat din lume. Ca sa ajunga sa-si cumpere o paine, satenii trebuie sa circule mai bine de un km atarnati de doua cabluri la o inaltime de peste 400 de metri/
Satul Yushan din provincia chineza Hubei este in acelasi timp unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pamant, dar si unul dintre cele mai periculoase si neprimitoare locuri.
acesta-este-cel-mai-izolat-sat-din-lume-oamenii-trebuie-sa-parcurga-peste-1-km-la-o-inaltime-ametitoare_1_size1
Asezarea este amplasata pe un pinten montan izolat complet de restul imprejurimilor, iar accesul rapid se face doar cu ajutorul unor cabluri si a unei platforme improvizate. Satenii trebuie sa parcurga o distanta de aproximativ un km suspendati la o inaltime de 400 de metri, nefiind asigurati de niciun cablu sau de vreun echipamant de protectie. O alternativa pentru a ajunge la cel mai apropiat sat vecin este un drum pe jos de cel putin 7 zile.Platforma a fost construita acum 15 ani si este de atunci intretinuta de un singur om care are grija ca tot mecanismul sa functioneze corect.

Zhang Xinjian lucreaza in fiecare zi 10 ore pentru a transporta cel putin 200 de oameni care traverseaza valea raului Yushan pentru a ajunge sa-si cumpere alimentele necesare traiului de zi cu zi.sursa

acesta-este-cel-mai-izolat-sat-din-lume-oamenii-trebuie-sa-parcurga-peste-1-km-la-o-inaltime-ametitoare.

6 Comments

 • Robert Ilie

  Frate am rămas gură cască-lată. 400m!!! Mamei mele tremură pe balcon la 27m și ei merg în cutia aceea fără teamă? Le dau un sfat. Pot câștiga bine din cascadorii prin filme, ca sigur nu au teamă de pericol!

  Reply
 • Yamasha

  tulai doamne…numai la coloratii astia se poate intampla asta 😀

  Reply
 • Florin

  Cum se numeste satul sau muntele?

  Reply
 • SydowBlog

  Pozele astea sunt incredibile. Totusi trebuie sa ai ceva sange in tine sa mergi sa cumperi paine :)).

  Reply
 • Alex Stan

  M-as duce acolo, dar nu stiu daca m-as intoarce viu :)). Wow loc!

  Reply
 • Iulian

  Sincer iti zic, m-as duce acolo 😀 E riscant, stiu, dar e de o frumusete rara!

  Reply

Leave a Reply