Agraria 2016 – „Un spectacol al rasei Baltata tip Simmental”

Si in acest an, genetica de varf produsa de Semtest BVN Mures a facut senzatie in fata tribunelor pline, din ringul de prezentare al Parcului Expozitional foarte bine organizat de catre doamna Corina Mares pe care o felicitam si pe aceasta cale.

Miss Agraria 2016
Miss Agraria 2016

Participantii, veniti din toate colturile tarii cu statut de fermieri, specialisti, studenti sau simpli iubitori de animale au avut posibilitatea sa urmareasca un program bine organizat, cu prezentare in ring, bonitarea animalelor si in final premierea celor mai frumoase exmplare.

Din program:

1. Prezentarea rasei Baltata tip Simmental

2. Simpozion cu tema: Rolul rasei Bălțată tip Simmental în Zootehnia Românească

Strategii de piață și soluții practice pentru fermieri

Parteneri: USAMV Cluj Napoca

Conf. Dr. ing. Vasile CIGHI- catedra- GENETICĂ Prof. Univ. Teofil OROIAN- catedra Ameliorare
Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare a Bovinelor Mureș

Director: dr. ing. Ioan OROIAN
Pe parcursul prezentarilor, unitatea noastra a venit cu informatii noi pentru crescatori, a aratat rezultatele obtinute impreuna cu acestia si mai ales a prezentat solutii practice pentru a face fata noilor provocari intr-o piata nationala si internationala in continua schimbare.

Ca de fiecare data, momentul cel mai asteptat de participanti la acest eveniment l-a reprezentat intrarea in ring a taurului SEMTEST BVN, sub aplauzele crescatorilor de animale.

Interesul crescatorilor a fost maxim, asa cum era de asteptat si în prezentarea in ring a minunatelor exemplare din rasa Baltata Romaneasca tip Simmental, care au fost expuse la aceasta manifestare.

Ing. Danut Daniel, consultant in genetica la SEMTEST BVN, a sustinut crescatorii din jud. Cluj in vederea participarii la cel mai inalt nivel si cu un rol important in coordonarea programului de prezentare in ring.

Ing. Peterfi Lajos consultant Semtest BVN, bonitor, a avut alaturi de comisia de bonitare dificila sarcina de ierarhizare a participantelor pe rase si categorii de exploatare.

Fermierii prezenti cu animale la aceasta expozitie, au dat dovada de determinare, implicare, sunt fermieri tineri, de perspectiva, care demonstreaza ca stiu ce inseamna cresterea animalelor, se pricep sa faca ameliorare, ceea ce da sperante ca acest sector are viitor.

Ing. Dragos Dobocan, fermier, alaturi de fratele sau Rares Dobocan, o prezenta activa pe scena expozitionala AGRARIA, imbracati in haine de sarbatoare dar implicati si in organizarea evenimentului la prezentarea in ring a animalelor, au fost si marii castigatori al acestei expozitii, ducand acasa trofeul obtinut Miss Agraria 2016. Trofeul a fost castigat cu o fiica de Vanstein, un taur al SEMTEST BVN, care fost Nr. 1 mondial mai multi ani la rand. In semn de recunoastere unitatea noastra i-a premiat cu o statueta din lemn, sculptata manual reprezentand o vaca si un vitel din rasa Baltata Romaneasca.

Prin program, s-au aratat rezultatele obtinute de fermieri in colaborare cu Semtest BVN in ameliorarea bovinelor din Romania si s-a demonstrat inca odata ca cei care au tratat cu seriozitate potrivirea perechilor si au utilizat la insamantare artificiala genetica de varf, au ajuns la performanta atat din punct de vedere a exteriorului cat si a productiilor.

Pentru fermierii care si-au prezentat aceste exemplare minunate, bucuria a fost maxima deoarece pe langa mandria de a fi in ring au avut si recunoasterea nationala si internationala.

Premierea:

Domnul Rus Ilie, cu fiica Larisa, din sat Birlea jud Cluj, mandru de locul I obtinut la categoria vitele, cu o fiica de Wille.

Domnul Nagy Fanel, reprezentat de catre generatia noua prin cei trei copii, prezentandu-si cu mandrie genetica si bucurandu-se de recunoastere din partea comisiei ocupand locul II la categoria juninci.

O fiica de Vanstein a adus pentru Familia Rares si Dragos Dobocan din Fundata jud. Cluj titlul de „Miss Agraraia 2016”

Prezentarea a fost una deosebita iar spectacolul dat a fost incantator, fermierii aplaudand indelung intreg programul organizat de catre echipa Semtest BVN careia ii multumesc pentru efortul depus si profesionalism aratat.

Genetica Semtest BVN- genetica viitorului! .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *