articole

Alegerea mobilierului pentru camera copiilor

Venirea pe lume a unui copil aduce pe langa bucuria specifica, si foarte multe responsabilitati pentru parinti. Una dintre acestea este reprezentata de cresterea acestuia si de acordarea unei educatii pe masura. Pentru a putea sa ii acorzi educatia de care copilul are nevoie, trebuie sa fii atent la toate detaliile, chiar daca la prima vedere sunt detalii nesemnificative.

Modul in care este decorat dormitorul in care acesta locuieste, reprezinta unul din aceste detalii. Chiar daca acest detaliu este la prima vedere unul banal, modul in care este decorat dormitorul, il poate influenta pe copil atat in mod pozitiv cat si in mod negativ. Pentru a evita influentarea in mod negativ a copilului, specialistii recomanda decorarea incaperii doar in culori vii, nu foarte tipatoare, si care sa relaxeze persoana care sta in respectivul dormitor.

Mobila dormitor este un alt aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand decorezi camera copilului. Atunci cand achizitionezi acest mobilier trebuie sa ai in vedere ca nu o achizitionezi pentru tine ci pentru copilul tau. Din acest motiv, se recomanda achizitionarea unei mobile care sa raspunda nevoilor copilului, si nu, nevoilor tale. Multi parinti fac greseala de a achizitiona o mobila mult prea mare pentru camera copilului, micsorand inutil camera copilului. Pentru a nu se intampla acest lucru, trebuie sa tii cont de urmatoarele stiluri de decorare:

– Atunci cand copilul este mic si nu are foarte multe nevoi, este recomandata achizitionarea unui mobilier simplist, insa cu mult bun gust. Astfel, un pat, un dulap, precum si o masa cu scaunele, reprezinta din punctul meu de vedere alegerea ideala.

– In momentul in care copilul creste si incepe sa isi dezvolte personalitatea, este cazul sa te gandesti la achizitionarea unui mobilier modern, care sa raspunda intr-o masura cat mai eficienta nevoilor copilului. Acest lucru nu inseamna aglomerarea copilului cu tot felul de corpuri de mobilier, ci achizitionarea unui mobilier modern, compact si foarte util. Deoarece de multe ori este destul de dificil de achizitionat acest tip de mobilier, recomand mobila la comanda de la Noblisime.
.

No Comments Found

Leave a Reply