Comunicat de presa

Alegerea scaunului ideal in cativa pasi simpli. Confort la superlativ cu mobilierul potrivit

Cand vine vorba de alegerea scaunelor potrivite, uneori neglijam aspecte importante care ne vor afecta sanatatea pe termen lung, si nici nu ne dam seama de acest lucru. Atunci cand achizitionam un birou nu este de ajuns sa avem in vedere doar spatiul in care il vom incadra si orientarea acestuia, ci si scaunele care il completeaza, acesta fiind un element la fel de important.

Scaunul este cel pe care iti vei petrece ore intregi, in fiecare zi. Astfel, care sunt cele mai importante aspecte de luat in considerare inainte de achizitionarea unui scaun?

Elemenete de care trebuie sa tinem cont cand achizitionam scaune

  1. Inaltimea scaunului

In primul rand, inaltimea scaunului ar trebui sa fie usor ajustabila, adica sa nu ai nevoie de scule si unelte speciale pentru a putea face aceasta miscare simpla, de ajustare. In al doilea rand, in momentul in care stai pe scaun, genunchii si soldurile tale trebuie sa formeze un unghi perfect de 90 de grade. In cazul in care scaunul este mult prea mic, se va forma un unghi mai mic de 90 de grade, iar daca e prea mare, un unghi mai mare de 90. Poate pe moment nu vei simti diferenta, insa cu timpul vor aparea durerile de picioare, poate chiar si de coloana. Astfel, alege din start scaune care sa te lase sa reglezi inaltimea usor, fara probleme.

  1. Latimea si adancimea scaunului

Aspecte la care poate, in mod normal, nu te-ai gandi. Conteaza insa ca greutatea sa fie echilibrata in momentul in care stai pe scaun. Nu ar trebui sa simti ca stai incordat doar pentru a mentine o pozitie dreapta. Acest lucru trebuie sa vina natural, prin distributia greutatii. Adancimea scaunului ar trebui sa fie perfecta, astfel incat sa poti sta cat mai lejer, sprijinit de spatele scaunului, si sa ramana aproximativ 2-4 centimetri intre genunchi si partea de sezut.

  1. Spatele scaunului

Un alt aspect la care trebui sa fii atent la orice scaun. Trebuie sa poti ajusta spatele scaunului, iar acesta sa fie reglabil, sa il poti schimba in functie de activilitatile tale. De asemenea, materialul din care e facut spatele trebuie sa fie unul respirabil, sa nu stai 8 ore in fiecare zi pe scaun cu spatele transpirat. Ar trebui ca aerul sa circule si sa fie stimulat sa circule intre tine si scaun.

  1. Suport pentru coloana

Indiferent de ce scaune ai cauta, un lucru e cert. Vrei un suport sigur pentru intregul tau corp, pentru a evita durerile. Cele mai dese dureri care apar de la prea mult stat pe scaun sunt cele la coloana, implicit la spate. Astfel, cauta un scaun de birou care sa ofere sprijin pentru zona lombara. Ar fi recomandat ca acesta sa aiba o curbura in zona coloanei, pentru a putea oferi un sprijin mai bun.

  1. Materialul

Am mentionat deja ca la scaune e important materialul care e folosit pentru spate, insa nu numai. Materialul intregului scaun trebuie sa fie respirabil si placut atingerii. Astfel, e de preferat sa fie un material mai pufos si nu unul care sa faca rau pielii sau sa provoace alergii.

Locul din care poti achizitiona scaunele pe care le doresti

Pentru cele mai calitative scaune, te poti uita pe oferta celor de aici , unde vei gasi nu numai scaune ci si multe alte elemente pentru biroul ideal sau pentru alte incaperi din casa ta. Pune calitatea pe primul plan si alege un scaun bun pentru sanatatea coloanei tale!

No Comments Found

Leave a Reply