Alegerea unui Sistem Home Cinema

Probabil ca nu reprezinta o noutate faptul ca tot mai multe persoane prefera sa vada ultimele productii cinematografice din fotoliul de acasa. Desi arta filmului este o arta nascuta doar cu un secol in urma, iar trairile experimentate in spatiul unui cinematograf pareau imposibil de recreat altundeva, aceasta a cunoscut o dezvoltare rapida datorita tehnicii avansate, astfel incat astazi este foarte simplu sa urmaresti filmul preferat, la calitatea cea mai buna, stand in propriul living.

Articolul de fata isi propune sa va ofere cateva sfaturi la indemana, legate de achizitionarea unui tip de sistem home cinema potrivit. Un sistem home cinema poate constitui un accesoriu „must-have”, daca sunteti pasionati de filme si doriti sa beneficiati de cea mai inteligenta tehnologie din domeniu pentru o experienta cat mai veridica.

Un dispozitiv home cinema este ultimul trend care a lansat o adevarata isterie pe piata gadget-urilor destinate imbunatatirii experientei vizionarii de filme de orice gen. El contine, de obicei, un Blu-ray player sau un DVD player –pentru redarea materialelor filmografice stocate, alaturi de un sistem de boxe. Acesta include in general un subwoofer, plus mai multi sateliti. In ansamblul sau, sistemul poate include 2, 5 sau respectiv 7 sateliti si un subwoofer. De asemenea, amplificatoarele pot spori farmecul creat de un sistem home cinema, completand atmosfera cu o nota de distinctie. Totusi, daca intentionati sa folositi sistemul mai mult in scop casnic, si nu profesional, amplificatoarele nu reprezinta „un must”.

Cand va hotarati sa investiti in achizitionarea unui sistem home cinema, trebuie sa aveti in vedere faptul ca exista doua tipuri. Primul tip il reprezinta sistemele all-in-one, o varianta extrem la indemana daca vreti sa economisiti timp, deoarece intr-o singura cutie veti gasi toate cele necesare instalarii si asamblarii rapide a sistemului, de la player pana la cabluri inclusiv. Al doilea tip de sistem se refera la acele sisteme homemade, realizate din componente separate, pe care cineva si le poate selecta in functie de preferintele personale. In acest caz, deriva avantajul de a putea cumpara exact produsele necesare. De exemplu, putem alege un DVD-player care face parte dintr-un anumit brand, si un sistem de sunet fabricat de un alt producator performant.

In ultima vreme, DVD playerele au pierdut semnificativ teren in favoarea Blu-ray playerelor, datorita calitatii acestora de a face posibila rularea filmelor in Full HD 1080p (1920×1080 pixeli).
In ceea ce priveste alegerea unui sistem de sunet 2.1, 5.1 sau 7.1, trebuie sa stiti ca eficienta unui sistem nu depinde neaparat de numarul de sateliti. In cazul in care doriti sa instalati sistemul home cinema in dormitor sau intr-o incapere de dimensiuni reduse, este recomandabil sa optati pentru un sistem format din doua boxe si un subwooofer.

Tipul de sistem cu 5 boxe, pe de alta parte, este perfect pentru incaperi mai mari, promovand efecte de sunet surround real. Sistemul de sunet 7.1 vine cu doua boxe suplimentare, care trebuie amplasate la mare distanta unele de altele, pentru a asigura un efect optim. De asemenea, ar putea fi mult mai inspirat sa alegeti un sistem home cinema wireless, pentru a evita sa insirati cabluri inestetice.

Nu in ultimul rand, sistemul home cinema poate fi util daca v-ati hotarat sa petreceti o seara dedicata jocurilor video, deoarece sistemul poate fi usor conectat la o consola XBOX 360. Compania noastra va pune la dispozitie accesorii tv, foto si electronice de calitate, la preturi atractive, care va vor face viata mai colorata.