Ambalare produse pe o masina de ambalat orizontala sau verticala

masini de ambalat

Exista mai multe tipuri de masini de ambalat, puteti opta pentru unul care vi se potriveste in mod cat mai exact, cert este ca e bine sa cunoasteti cateva aspecte generale de asemenea referitoare la aceste masini de ambalat si la modul in care ele functioneaza.

Astfel, un tip de astfel de echipamente de ambalare este cel pe orizontala, care face parte din ambalarea primara, adica din ambalarea unui produs imediat dupa procesul de productie. Acest tip de masini de ambalat poate ambala un singur produs in acelasi ambalaj sau mai multe, dupa preferinte si poate fi alimentat automat, preluand produsul direct de pe banda de productie sau poate fi alimentat manual de catre operatori.

Forme de ambalare la masini de ambalat pe orizontala

Exista mai multe forme de ambalare dupa cum am mentionat, la fel cum exista si mai multe masini de ambalat si mai multe metode de utilizare a lor. In ceea ce priveste unele masini de ambalat pe orizontala, putem mentiona ca acestea spre exemplu vor denota o serie de caracteristici specifice la ambalare.

Astfel se poate ambala un produs in functie de anumite criterii, unul dintre ele fiind si felul pachetului. Aici putem spune ca vom intalni spre exemplu pachete tip punga simpla, sau poate pachete perforate in asa fel incat sa poata fi agatate pe un stand, pachete cu pliuri si asa mai departe.

Un alt criteriu de luat in calcul la aceste masini de ambalat pe orizontala va fi si modul in care va fi de fapt prelungita valabilitatea produsului. In acest sens putem spune ca aceasta poate fi realizata cu insertie de gaz inert, sau poate cu stropire cu alcool, daca vorbim de produse care sunt predispuse la dezvoltarea de diverse bacterii si asa mai departe.

Exista si produse care pot sa aiba o sensibilitatea ridicata, considerabila, la temperatura. Acestea pot fi supuse sudurii la rece ca si solutie de a nu fi topite.

Masini de ambalat pe verticala

Inca un tip de masini de ambalat este acesta, de ambalat pe verticala. In utilizarea acestui tip de echipamente de impachetare se vor intalni produsele care sunt spre exemplu granulate, sau produsele care sunt lichide, chiar si solide ambalate vrac.

In cazul unor astfel de masini de ambalat, specific acestora va fi spre exemplu un o masina care va forma punga si un dozator care va fi diferit in functie de produsul in sine si de forma lui, adica granulata, lichida si asa mai departe.

Pungile utilizate la ambalare in acest sens pot fi si ele de mai multe feluri, adica pot fi cu zip, sau pot fi vidate, pot fi perforate sau nu, etc.

Se poate folosi aceasta metoda de ambalare, cea care presupune utilizarea acestui echipament de impachetare pe verticala si la pachetele mai mici de cafea spre exemplu, sau de zahar, de condimente, dar si pentru produse din alte domenii, cum ar fi cel farmaceutic spre exemplu.

Astfel de masini de ambalat cu www.promo-pack.ro pe verticala vor avea deci un dozator specific sau chiar mai multe, care va vor permite sa ambalati produse in diverse forme, de la unele lichide la solide, granulate sau chiar si pulverulente.