Rezistenta betonului dupa intarire

Atunci cand se toarna beton, totul trebuie facut cu cea mai mare responsabilitate, fie ca vorbim de armare beton cu ajutorul fibrelor metalice sau cu ajutorul altor tipuri de fibre.

Cand vrei sa torni beton, trebuie sa gasesti cea mai buna tehnica pentru a obtine rezultatul dorit. O tehnica de armare ce are ca rezultat un beton rezistent este armarea cu ajutorul unor ace metalice. Poate fi tehnica potrivita si pentru ceea ce ai tu nevoie.

Dupa ce a fost fabricat, betonul se regaseste in 2 forme si anume proaspat si intarit. Astazi insa ne vom opri asupra betonului intarit si vom discuta despre rezistenta acestuia dupa intarire.
In primul rand betonul trebuie sa fie rezistent la compresiune. Este si normal acest lucru, din moment ce betonul trebuie sa sustina greutati impresionante. Compresiunea este cea mai importanta caracteristica a betonului, ea definind clasa betonului.

Betonul trebuie sa fie rezistent si la intindere. Acest lucru este absolut necesar, deoarece de multe ori betonul este folosit pentru platforme si drumuri.
Rezistenta betonului la coroziuni este de asemenea importanta. Ea presupune faptul ca betonul rezista chiar si intr-un mediu mai agresiv. Ca betonul sa fie rezistent la coroziuni, trebuie sa ai in vedere calitatea cimentului si gradul de impermeabilitate a betonului.

In final, vorbim de rezistenta betonului la foc. Betonul rezista chiar si la temperaturi de 300 de grade Celsius. Este important acest lucru in caz de incendiu, deoarece ai timp sa iesi din cladire inainte ca aceasta sa cada peste tine.

Betonul trebuie sa fie rezistent la o multime de factori si este. Datorita rezistentei lui, multi il aleg. Asadar, daca si tu vrei sa construiesti intr-un mod cat mai rezistent, foloseste cu incredere betonul. Daca stam sa ne gandim mai bine, majoritatea constructiilor care se fac folosesc betonul ca si material de constructii.