Credinta

Ascultarea de Dumnezeu, o provocare pentru creştini

A lua decizii ce denotă sacrificiu personal pentru a putea fi creştini mai buni este cheia pentru creşterea spirituală individuală, potrivit unui sondaj de opinie efectuat de agenţia LifeWay Research. Totuşi, studiul a dezvăluit şi ceva mai puţin plăcut: aproape o treime dintre credincioşi afirmă că au probleme în a fi creştini dedicaţi.

ascultarea_de_dumnezeu_o_provocare_pentru_crestini (Foto: heartlandmenoffaith.org)Sondajul arată că 64% dintre credincioşi sunt de acord cu afirmaţia „Un creştin trebuie înveţe să renunţe la propriile plăceri pentru a putea să-L urmeze pe Christos”. În schimb, 19% nu au fost de acord cu afirmaţia.

Atunci când au fost întrebaţi cu privire la frecvenţa cu care îşi mărturisesc păcatele, 39% dintre creştini au răspuns că o fac zilnic, iar 27% au spus că o fac de câteva ori pe săptămână. Totuşi, 8% au mărturisit că îşi mărturisesc rar sau niciodată păcatele şi nu îşi cer iertare, potrivit Baptist Press.

De asemenea, cei chestionaţi au fost rugaţi să spună care consideră că sunt acţiunile care îi pot ajuta să-şi sacrifice mai mult sinele. Primele cinci acţiuni menţionate au fost participarea la un serviciu religios, luarea unei decizii personale de a-L urma pe Iisus, pregătirea personală din partea unui creştin practicant, citirea Bibliei sau al unei cărţi religioase şi rugăciunea.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 2.930 de adulţi americani, care frecventează o biserică protestantă cel puţin o dată sau de două ori pe lună..

2 Comments

  • Taraboste

    Ce se-ntampla cu cei care urmeaza calea lui Allah, sau Buda?

    Reply
  • offshore corporations

    Nu trebuie să fii jurist ca să înţelegi, la o simplă analiză atentă, că legislaţia care reglementează predarea religiei ca disciplină de studiu în şcolile de stat din România suferă de profunde şi dureroase vicii: este contradictorie în sine şi antieuropeană, fixând orei de religie un cadru confesionalist şi discriminatoriu.

    Reply

Leave a Reply