Asigurarea casei devine obligatorie

Aproape 6 milioane de romani care nu au cumparat pana acum o asigurare de locuinta risca sa fie amendati cu sume cuprinse intre 100 si 500 de lei daca nu incheie o polita obligatorie sau facultativa pana la data de 15 iulie.

Numai un sfert din locuintele din Romania sunt asigurate in prezent.
Numarul politelor obligatorii – care acopera doar daunele produse de cutremure, alunecari de teren si inundatii – este de circa 575.000, ceea ce inseamna un grad de cuprindere de 7% din totalul locuintelor.
Vanzarile au accelerat in ultima perioada si se vand cateva mii de polite in fiecare zi„, a declaratMarius Bulugea, directorul general al PAID, compania care emite politele obligatorii.
Alte 1,6 milioane de case si apartamente sunt asigurate printr-o polita facultativa, care acopera mai multe riscuri, cum ar fi incendiul.sursa

.

12 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Ele fac parte din evolutia naturala a invelisurilor fetei in care se produc modificari chiar inainte de 20 de ani. .Zambim plangem radem vorbimIn fiecare moment expresia fetei spune ceva.

  2. eu imi reinoiesc asigurarea de vreo 4 ani..deci nu e ceva nou pt mine. si in + nu vad ce e rau

    faptu ca e obligatoriu cam da de gandit ca ar fi vreo manarie a guvernului.. dar deh..

  3. Ma mai gandesc. Asigurarea e buna, dar nu stiu in ce masura ne va despagubi cineva in cazul unui cutremur de proportii in care jumatate din case vor fi la pamant.

  4. Facem facem asigurarea, dar nu mi se pare normal sa ti se bage pe gat asigurare la risc de inundatii si cutremur daca in zona nu exista aceste riscuri… E o hotie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *