articole

Au bebelusii nevoie de jucarii?

Cand fiica mea era bebelus, o ruda a venit in vizita si m-a intrebat: „Unde sunt toate jucariile ei?”. Avea aproximativ 2 luni si eu am crezut ca este un fel de intrebare sarcastica.

Toate jucariile ei? Abia se nascuse! Ce avea sa faca cu ele pentru ca la acea varsta dormea, manca si cam atat? Si totusi, realitatea este diferita. Copiii, indiferent cat sunt de micuti, au nevoie de jucarii bebelusi. Chiar daca ei nu stiu ca exista, acestea au fost create cu scopul de a facilita procesul de dezvoltare al bebelusului si – cel mai important – au fost facute pentru a oferi o anumita siguranta. Jucariile pentru bebelusi trebuie sa fie moi, usor de manevrat si fara a exista un pericol de sufocare. Astfel de jucarii sunt disponibile la magazinele specializate, precum kidino.ro. Aici, pe langa articolele pentru bebelusi, veti mai gasi si jocuri copii educative si realizate exceptional. De asemenea, exista jucarii baieti si fete, pe care micutii, indiferent de varsta, le vor adora.

Revenind la legatura intre bebelusi si jucarii, trebuie sa stiti ca aceastea sunt, de asemenea, o modalitate distractiva pentru interactiunea bebelusilor cu parintii. Pe masura ce bebelusul devine mai activ, parintii se intreaba adesea: „Ce vrea copilul meu sa vada? Ce vrea sa faca copilul meu? ”

In timp ce lumea minunata, cu fiecare centimetru din ea, este de interes pentru un copil, este placut sa ai parte de lucruri noi pentru a le explora si pe care sa le insiri pe  podeaua livingului. De exemplu, de la 3 luni, bebelusul incepe sa fie mai alert. De asemenea, este varsta la care bebe dezvolta capacitatea de a strange si incepe sa inteleaga. Bebelusul adora sa ajunga la obiecte. Ii place sa le tina, sa le bata si sa lecerceteze cu gurita. De aceea, printre cele mai recomandate sunt jucariile pentru dentitie. Bebe doreste, cum spuneam, sa “guste” totul. Si din curiozitate, si pentru ca gingiile incep deja sa il deranjeze. Astfel de jucarii contin adesea un gel si, odata introduse in frigider, pot fi oferite micutului pentru a-l ajuta sa calmeze gingiile.

Saltelutele de joaca sunt, de asemenea, ideale. Acestea pot fi asezate aproape oriunde, iar bebe va avea de lucru cat timp dumneavoastra gatiti sau mai rezolvati din treburile casnice. Jucariile adiacente si salteaua sunt moi, colorate si nu exista elemente ce il pot rani pe micut.

Asa ca, daca ati devenit de curand parinti, incepeti sa cumparati jucarii!

 

 

No Comments Found

Leave a Reply