Baterie este esentiala la un laptop.

Durata de viata a unei baterii pentru laptop-uri este esentiala in condiitile daca vrei sa achizitionam un laptop mai ales seconf hand.Dacă până la următorul concediu sau vacanţă nu mai aveţi nevoie de camera video, iar laptopul este folosit în permanenţă conectat la adaptorul AC, bateria Li-ion devine o componentă rar folosită, dar de care veţi avea cu siguranţă nevoie mai târziu.

Prin urmare este de preferat să luăm toate măsurile pentru depozitarea bateriei în condiţii optime până când va fi necesară din nou, iar interiorul camerei video sau laptopul nu oferă deloc condiţii ideale pentru asta.Trebuie ştiut că în ciuda unei istorii de peste 40 de ani, tehnologia bateriilor Li-Ion este încă departe de a fi ajuns la maturitate deplină, eforturi considerabile fiind depuse chiar şi acum pentru îmbunătăţirea acesteia.

Viitoarele generaţii de baterii Li-Ion vor ajunge să aibă o durată de utilizare mai mare decât speranţa de viaţă a echipamentului pe care îl alimentează.

Power laptop este un site care are oferte foarte bune pentru componente laptop inclusiv baterii.

 

Evitaţi trecerea frecventă a bateriei prin cicluri complete de încărcare/descărcare. Nu lăsaţi bateria să se descarce complet şi încărcaţi-o ori de câte ori aveţi ocazia, dar nu până la capacitatea maximă.

Pentru o afişare corectă a autonomiei rămase, este bine ca bateriile pentru laptop sa treacă printr-un ciclu complet de reîncărcare, odată la 30-50 încărcări parţiale.

Menţineţi bateria Li-Ion la o temperatură pe cât posibil sub pragul de 25°C. Nu lăsaţi telefonul la soare, scoateţi bateria din laptop atunci când folosiţi adaptorul AC pe perioade mari de timp sau măcar asiguraţi o ventilaţie adecvată.

Depozitaţi bateria parţial încărcată şi la o temperatură ambiantă redusă, atunci când aceasta nu va fi utilizată o perioadă mai mare de timp.Pentru alte reparati la componente,reparatii placi de baza sau oricare piesa din laptop http://servicelaptopuri.ro/reparatii-pc/reparatii-calculatoare/reparatii-placa-de-baza

One thought on “Baterie este esentiala la un laptop.

  1. Pentru o durată de viață mai mare a bateriei la laptop este indicat să nu o încarci 100%. Majoritatea laptopurilor noi vin cu o chestie foarte tare, un feature care îți permite să setezi limita de încărcare a bateriei, 70%-80% etc. Când am văzut așa ceva la Samsungul meu am zis că e vrăjeală, uite că a trecut un an de când îl am și am un wear level de doar 4% în condițiile în care ține lejer între 5-6 ore și chiar nu m-am ferit să folosesc laptopul pe baterie.

Comments are closed.