Biserica Ortodoxă se opune.

Cazul domnului Sergiu Nicolaescu starneste cateva discutii interesante despre incinerare si binenteles ca biserica Ortodoxa are ceva de spus.Biserica Ortodoxa se opune clar acest procedeu pe care il considera necrestin.

“Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în şedinţa sa de lucru din 5 iulie 2012, menţinând în vigoare hotărârea din 15 iunie 1928, reconfirmată la 20 februarie 1933, a luat mai multe hotărâri faţă de practica necreştină a incinerării morţilor, după cum ne informează Cancelaria Sfântului Sinod:

Din mărturiile scripturistice, patristice, istorice şi arheologice reiese că Biserica a practicat de la început până astăzi înhumarea (înmormântarea). Ea corespunde învăţăturii Bisericii despre trup şi datoriile faţă de el, trup care trebuie să fie redat pământului din care a fost luat.

Preoţii să prevină din vreme pe enoriaşi, atrăgându-le atenţia că, în cazul când cineva dintre ei ar voi să se incinereze, Biserica le va refuza orice asistenţă religioasă, fie la înmormântare, fie la pomenirea pentru morţi după înmormântare.Ce ar fi daca toti oamenii ar decurge la o practica nu chiar atat de dura cum este incinerare dar sa mentioneze clar ca nu doresc decat sa fie ingropati fara alte ritualuri care costa foarte mult (cu toate ca ei in mod normal biblic nu ar trebuii sa ceara bani) ci doar indrodusi in groapa si atat.Oricum pomenirile de dupa nu au nici o valoare ci doar este o simpla dar eficienta pacalelea si jegmaneala,nimic biblic.Nu ma credeti? cititi biblia aprobata de Consilul Patriarhiei in frunte cu Preafericitul Teoctist.Acum imi dau seama de ce este prefericit.Oare biserica Ortodoxa ar fi de accord cu asta? Personal pot sa va spun ca o sa le las scris sa ma ingroape in spatele curti cat mai departe de casa si cat mai adanc,atata fara alte cheltuieli inutile.Si nici de pomenirea lor nu am nevoie.Nu multumesc.

Ar mai putea preotii sa traiasca cu salariu care il primesc de la patriarhie? Pun pariu ca nu…

5 thoughts on “Biserica Ortodoxă se opune.

  1. Pai oricum preotii nu stau ei in salariu atata timp cat castiga sume colosale la inmormantari , botezuri , parastasuri , nunti , pomeni si alte cele

  2. Nici salariul nu e chiar mic, stai liniştit, dar oricum… Chestia cu incinerarea lui Sergiu Nicolaescu au discreditat-o în halul ăsta pentru că, fiind foarte mediatizat momentul, ar putea da idei multor altor oameni care nu s-ar fi gândit la această variantă ieftină, astfel încât, ei ar urma să piardă bani grei. Totul este o afacere.

Comments are closed.