Boluri handmade in forma de frunze!

Bolurile modelate in forma frunzelor sunt elegante si contin detalii minutioase, care le confera un aspect foarte placut. Chiar daca sunt un pic mai fragile decat cele facute din forme solide, acestea sunt ideale pentru depozitatea lucrurilor mici precum bijuteriile si obiectele de birou. Pentru a realiza aceste opere de arta aveti nevoie de pasta de modelaj cu uscare la aer, frunze, rogojina pentru rularea argilei, foarfeci pentru lut sau un bisturiu ascutit, folie de aluminiu si ,optional,  gratar electric de copt pentru uscare si penseta cu varfuri fine.

Indicatii:

1. Incepeti prin a rula pasta pentru modelaj la o grosime de aproximativ o jumatate de centimetru, apoi plasati frunza cu venele in jos pe suprafata acesteia. Folositi facaletul pentru a rula direct peste frunza presand-o in suprafata pastei si in acelasi timp subtiind lutul polimeric.

2. Ridicati pasta de pe rogojina, lasand frunza pe ea si taiati excesul de material cu foarfecele. Puteti taia fie exact dupa modelul frunzei sau puteti taia o forma generala in jurul acesteia, revenind mai tarziu asupra detaliilor. Puneti pasta ramasa inapoi in pachet pentru a nu se intari. In momentul acesta aveti doua optiuni: puteti taia in jurul frunzei folosing foarfecele sau puteti pastra pasta pe rogojina si folosi un bisturiu pentru a taia in jurul frunzei. Frunza de smochin are contururi usor de urmarit si se poate taia mai usor in jurul ei cu un bisturiu, pe cand conturul altor frunze pot fi urmarite mai usor cu foarfecele. Indiferent de ce instrumente de taiat folositi este important sa folositi frunza pe post de sablon. De asemenea, nu trebuie sa va ingrijorati pentru eventualele rupturi suferite de frunza in timpul rularii. Atata timp cat nu sunt foarte severe, nu for afecta rezultatul final.

3. Construiti un inel oval dintr-o bucata de folie de aluminiu si aranjati cu grija pasta modelatoare inauntru, asigurandu-va ca fundul acesteia sta pe o suprafata plana. Acest lucru este important pentru ca bolul dumneavoastra sa stea drept dupa ce se va usca. Folia de aluminiu este necesara in special pentru a sprijini partile exterioare ale frunzei. Indepartati cu grija frunza si lasati pasta sa se usuce inainte de a indeparat si folia de aluminiu. Aceasta trebuie pastrata cel putin o noapte intreaga, dupa care bolul fi intors si invers pentru a i se usca si fundul. Dupa ce pasta pentru modelaj s-a uscat puteti folosi culori tempera de diferite culori pentru a decora bolurile.