Internet Personale

Calatoriti cu stil!

Cand porniti la drum, va pregatiti bagajul cu multa atentie si va luati tot felul de accesorii, care pot fi de mare folos la drum cu masina, cu trenul sau cu avionul. Bagajul ar trebui sa fie aproximativ acelasi in oricare dintre variante, dar daca veti calatori cu masina, exista avantajul ca nu sunt limite stricte la bagaj – de volum sau de greutate.

O calatorie cu avionul impune insa limite de greutate si de volum la bagaj, asadar aveti nevoie de cat mai putine genti pentru voiaj si ar fi bine sa fie asortate. Totusi, sunt cateva elemente de care nu va puteti lipsi intr-un voiaj, oricat de scurt ar fi. Nu uitati sa luati o gentuta cu cosmetice, dar mare atentie daca aveti doar un bagaj de mana, pentru ca nu puteti lua in avion, la pasageri, sticlute sau flacoane cu parfum sau alte lichide!

In tren sau in autocar nu costa in plus sa luati o valiza mare daca aveti nevoie de multe lucruri in calatorie, dar poate ar fi mai practic sa luati doua bagaje mai mici decat unul foarte mare, fiind mai usor de carat si de ridicat niste valize mai mici. Daca mergeti de la Timisoara la Iasi, de exemplu, puteti alege sa calatoriti cu trenul, dar va costa peste 16 ore din viata o asemenea calatorie. In acest caz, aveti nevoie de un mic bagaj dedicat exclusiv calatoriei cu trenul: produse de igiena pentru calatorie, o carte, ziare, reviste sau alte solutii de a umple timpul, o geanta pentru mancare si lichide, un termos, o cutie speciala pentru mancare si tot felul de astfel de accesorii care pot fi de folos pe drum. Daca se poate opta pentru cuseta sau vagon de dormit, veti vedea cum colegii de vagon se pregatesc ca si cum ar fi la hotel, folosind haine de dormit, accesorii pentru toaleta de seara si de dimineata etc.

Arta de a aranja un bagaj de calatorie consta in a limita la strictul necesar obiectele luate in valize. Orice calator este tentat sa faca macar cateva cumparaturi – suveniruri, cadouri sau lucruri inedite –, care nu se gasesc acasa si aveti nevoie de loc in bagaj pentru a aseza noile achizitii. Daca ati lasat sau ati uitat ceva acasa, veti gasi accesorii de calatorie si la Iasi sau oriunde este destinatia Dvs., asta nu este o problema, important este sa tineti in siguranta actele si banii, restul obiectelor se pot inlocui de obicei.

Imbracati-va potrivit destinatiei calatoriei: intr-un voiaj de afaceri, de exemplu, veti avea nevoie de o tinuta potrivita chiar si in timpul deplasarii, iar in vacanta, hainele pot fi lejere. O calatorie este un prilej sa cunosti oameni si sa te socializezi, asadar trebuie acordata atentie vestimentatiei si accesoriilor alese pentru voiaj.

.

No Comments Found

Leave a Reply