Comunicat de presa Personale

Cand gasesti fotolii din puf, poti tine copilasii atenti la explicatii

Sunt multe motive pentru care copiii se plictisesc atat de repede si nu mai pot fi deloc atenti la lectii sau la activitati.
Primul este explicat de personalitatea lor si de specificul varstei. Copiii nu au capacitate atat de mare de concentrare. Daca un adult se poate educa sa reziste cinci ore la un congres sau simpozion, sa stea si sa lucreze la biroul sau 10 ore, un copil s-ar imbolnavi sa treaca prin aceeasi experienta.

Tocmai de accea orele unui elev din primul ciclu, pana la stadiul de licean au durata de 50 de minute si cursul unui student cel putin doua ore.
Al doilea motiv se refera la amenajarea salii si tipul de mobilier ales. Intr-o sala monotona, in care predomina griul, verdele spalacit, maroul si negrul, copilul nu se simte bine. In copilarie nu esti de acord ca exista alte culori frumoase in afara de: rosu, galben, roz, portocaliu, albastru si verde. Nici nu indranesti sa te gandesti la un fotoliu rosu sau roz pentru fetita ta, nu? Hai sa lasam culorile! Sa zicem ca un copil, cat ar fi el de pretentios si incapatanat accepta un fotoliu maro, crem sau bej, dar sa analizam confortul pe care il poate oferi el. De regula in scoli, institutii si gradinite nu sunt fotolii, ci scaune din lemn. In multe dintre ele iti rupi ciorapii, iti agati pantalonii si iti rupi imbracamintea, deoarece mai sunt cuie si aschii iesite din ele. Sunt cadru didactic si stiu asta, fiindca am trait pe viu. M-am asezat in banca alaturi de elev, sa ma simta mai apropiata de el, iar cand m-am ridicat, m-am trezit cu rochia sfasiata.

Dupa ce ca agata, rupe si raneste, mai sunt si tari ca piatra. Am stat si pe piatra, in special pe malul apelor, asa ca nu este deloc deplasata comparatia. Dragul meu manager de scoala, acum gasesti fotolii din puf, nu costa deloc mult si sunt livrate la domiciliu. Ce te costa sa le generalizezi ca piese de mobilier in scoala ta ca elevii sa se aseze bucurosi pe aceste fotolii din puf la diferite serbari sau activitati de documentare?
Nu in ultimul rand, doresc sa iti spun ca si tipul de activitate genereaza atitudinea copilului, precum si atitudinea celui care o organizeaza.
Un copil este fidelizat prin confort sa nu mai ceara voie afara, numai sa scape cateva minute de scaunul tare, sa se concentreze asupra testului sau, fiindca nu il mai doare spatele din cauza spatarului rigid.

La aceste avantaje as putea adauga si personalizarea. Fotoliile din puf ale unei clase se pot personaliza frumos sau fiecare fotoliu poate avea initialele celui care Il foloseste brodate pe fata sa.

In modul acesta fiecare ar putea avea grija mult mai mare fata de fotoliul sau si in plus, nu ai mai vedea scaune cu picioare rupte sau care necesita vopsire.
In magazinul prezentat de mine se afla in stoc sute de modele de fotolii, imbracate in materiale diferite: blugi, pasla, piele ecologica si naturala, materiale textile si impermeabile, toate de calitate premium.

Este suficient sa utilizezi filtrul de cautare si in 10 minute poti alege 20-30 de fotolii ieftine si ultraconfortabile pentru scoala ta. Multi dintre manageri se gandesc ca aceste piese de mobilier determina elevii sa doarma in ele, dar nu este adevarat. Orice persoana gandeste mult mai bine cand are o pozitie comoda decat atunci cand sta chinuita pe un scaun tare.
Un fotoliu din puf viu colorat poate stimula imaginatia si creativitatea oricarui copil si ii capteaza atentia.
In loc sa vezi o clasa cu scaune de culoarea lemnului natural, este mult mai bine sa vezi una cu fotolii verzi, galbene sau portocalii.
In ultima perioada acest tip de mobilier usor, care nu se strica si care asigura maximum de confort se generalizeaza.
Il poti vedea la locurile de joaca, pe holurile institutiilor, in salile de asteptare ale saloanelor de infrumusetare. Stiti de ce se folosesc din ce in ce mai des? Fiindca in prezenta lor omul se simte ca acasa.

In magazinul prezentat de mine gasesti resursele de a face copiii sa vina la gradinita si la scoala de drag si de a-i determina sa isi mentina maxima atentie cel putin 5-6 ore.
Multi educatori si manageri considera ca scoala este acea institutie rece de socializare si slefuire a caracterelor si de aceea elevii nu trebuie niciodata sa se simta ca acasa. Adevarul cred ca este situat la polul opus. Cu cat elevul se simte mai bine si mai in largul sau la scoala, cu atat rezultatele sale vor fi mai bune.
Imi place sa ma intreb uneori in modul cel mai sincer cu putinta:”Oare cati elevi vin astazi cu drag la scoala?”
Nu vorbesc despre cei traumatizati, care traiesc intr-un scandal permanent si pentru care scoala este o oaza de liniste, ci de elevii cu familii normale.
Cu fotolii umplute cu puf, elevii pot sa se simta la scoala ca acasa!

No Comments Found

Leave a Reply